I helgen har Modum open blitt arrangert, samt forbundssamling for jenter. her kommer en liten rapport fra begge arrangementene…
I Modum Open hadde vi med Eskild Jørgensen og Eric Berner. Modum Open er Norges tøffeste turnering, og det er kun 40 spillere som får lov til å delta. Fjorårets vinner, Jan Ove Waldner var med i år også, men vant kun to sett tilsammen i turneringen!

Eskild fikk det tøft og røyk ut i pulja:

Pulje 8:
Anthony Thran
– Eskild Jørgensen: 12-10, 11-7, 11-8 (3-0)
Vegard R. Sandberg
– Eskild Jørgensen: 11-13, 11-3, 8-11, 11-3, 11-13 ( 3-2)
Roger Andersson
– Eskild Jørgensen: 11-7, 11-4, 11-9 (3-0)

Eric tok seg videre fra puljespill og møtte Espen Rønneberg i 16-dels finale.  Her ble det 1-3 tap.

Pulje 4:

Eric Berner – Anton Olovson: 11-5, 11-8, 11-6 (3-0)                                            Morten Hyrup – Eric Berner: 7-11, 11-8, 11-7, 11-5 (3-1)                          Eric Berner – Linus Brännström: 3-11, 11-7, 11-8, 4-11, 4-11 (2-3)

16-dels finale:

Eric Berner – Espen Rønneberg: 11-6, 9-11, 5-11, 7-11 (1-3)

På tilskuersiden så tok Steinar og Henrik turen oppover, dessverre så rak de ikke og se Waldner spille, noe Henrik ga Waldner klar beskjed om at var for dårlig :)

På jentesamlingen i Fornebu deltok Sarah Horgen, Nini Do Vo, Rebekka Carlsen, Nora Nilsen, samt vår gjestespiller fra den kalde nord, Maja Gjelle. Storesøster Sara Berner var med som sparring under hele leiren, samt at Sindre Åteigen var med som assistenttrener. B72 var med andre ord godt representert under samlingen, så nå gjelder det kun for jentene og trene på så hardt man kan så man blir tatt ut til neste samling / turnering. Samlingen ble ledet av damelandslagstrener Marcus Gustavsson, samt at Volda Ørsta BTK sin nye trener, Reinis Burgis også var med to av dagene. Samlingen gikk fra fredag til søndag, og det var to pass om dagen.
Aldersgruppen var fra jenter født 2001 til 1996, og det var tilsammen med 14 spillere fra hele landet. Det ble fokusert mye på fotarbeid, og tre punkts forehand stod på programmet hver dag. Det ble også tid til å trene serv, og det var mye prat om viktigheten av og være seriøs med sin bordtennis, ikke bare når man trener, men også i forberedelser. En av forberedelsene jentene fikk beskjed om er at de alltid skal ut og jogge i 7-8 minutter om morgene når de er med på noe i forbundsregi. Det ble også snakket en del om treningsmengde, og hva konsekvensene er av og trene lite, kontra konsekvenser av og trene mye, og de fikk et innblikk i hva deres konkurrenter trener.

Mye har skjedd siden bildet under ble tatt:)