Sesongens kanskje hardeste turnering, Topp8 er overstått, og B72 hadde med totalt 10 deltagere.

Sarah, Maja, Nora og Rebekka hadde gjort seg fortjent til spill i jenter 13. Mye bra her, det vi var mest fornøyd med var 7 av 8 mulige seiere mot lange nubber! Spesielt Sarah sin seier over Ingvild ble vi imponert av. Rebekka ble best av våre med 3.plass. Med kun 6 uker igjen til NM for yngre så kan det være gode muligheter for flere av våre, kun egen innsats fremover som styrer sluttresultatet.

Jonas ble fredag kveld tatt ut til HJ da det var en del forfall. Morten ville også være med, og selv om han var småsyk og hjemme fra skolen på fredag så takket han ja på sekundet da han fikk tilbud om å spille lørdag morgen! Det ble som ventet tungt for gutta i denne klassen, men når skallen er med så spiller de jevnt, og kan fort ta en skalp eller to mot de beste juniorene i landet i tiden fremover.

My og Maria deltok i DJ. Litt opp og ned, My ble helgens Robin Hood med seier over Silje Tollerud og Caroline Ellefsæter. Mest gledelig med My er at hodet er mye mer med, tar seg bedre tid mellom ballene og da går det plutselig bedre mot de beste spillerne. Neste steg er å beholde hodet mot antatt svakere spillere :) Maria endte på en 3.plass i år. Vi blir ikke overrasket om Maria går for gull neste sesong.

I damer senior var det Sara og Sonja som skulle til dyst. Sara har vært skadet i ca 2 mnd og stilte opp selv om hun kanskje ikke burde?? :) Uansett ble det 2 seiere mot Tatjana og Marta som absolutt lar seg høre. Nå er det kun en ting som gjelder Sara, bli skadefri og sterkere så det ikke blir mer skader denne sesongen!

Sonja var sammen med polske Magdalena Sikorska og Marte Grutle jevngode favoritter til tittelen. Magdalena slo Marte 4-0 tidlig i turneringen. Sonja lå raskt under 3-1 mot Marte G i «semifinalen». Hard kjemping og vinnervilje gjorde at Sonje kjempet seg inn til en 4-3 seier i en kamp som like godt kunne gått andre veien. Dermed var det klart for ren finale mot Magdalena, som skulle vise seg å bli helgens mest velspilte kamp!

Magdalena startet klokkerent mot Sonja, og gikk lynraskt opp i en 3-0 ledelse. I fjerde settet ligger Sonja under 2-0 når hun tar time-out, og de fleste på tribunen begynner å gjøre seg klare for premieutdeling om 5 minutter.. Magdalena går opp til 10-7, men Sonja simpelten nekter å bomme. Ikke dagligdags med ballvekslinger som går over 60 ganger over nettet i Norge! Sonja drar i landet settet, og snur siden hele kampen med innbitt kjemping og taktisk klokskap. Håper alle de unge håpefulle som satt på tribunen fulgte med på denne kampen, for her var det mye å lære for unge norske spillere.

Takke være Sonja så ble premieutdelingen kraftig forsinket, men hva gjør vel det når det er så bra bordtennis som gir utsettelsen? Og når gullvinneren vår fikk se hva premien var tror jeg ikke hun klagde særlig hun heller :)

Som deff er ikke Sonja ukjent med å spille lange kamper, men denne gangen satte du kanskje ny rekord frk Brida? To kamper på rad som begge tar over en time er ikke hverdagslig kost.

Men et spark til de som har ansvaret for pengepremiene:

Hvor er logikken i at jenter skal ha dårligere betalt enn gutter i et Topp 8??? Det er like mange deltagere, man må vinne like mange kamper, og denne gangen var vel også nivået faktisk høyere på damesiden enn herresiden når man ser på verdensrankingen til vinnerne?

6000 for herrer, men 5000 for damer? Prinsippet om lik lønn for likt arbeid er kanskje ikke kjent hos de som har ansvaret?

Vi forventer at de fire premievinnerne i damer elite får ettersendt resterende sum, og at NBTF sørger for at det blir gjort så raskt som overhodet mulig!