Her følger et intervju med klubbens kanskje hardest satsende spiller for tiden. Hun har spilt bordtennis i tre år, er nummer sju i Norge, har en lillesøster som er over gjennomsnittelig kul og en far som er Norgesmester i bt, samt en høy og mørk kjæreste… De som kjenner B72 miljøet (eller lest overskriften) har for lengst skjønt at det er Maria Horgen vi snakker om…

Det var en mørk og kald høstdag i 2009, og det var som en hvilken som helst annen dag i hallen. Som vanlig var jeg i hallen og hadde treningen, og nederst i hallen stod ei relativt spe jente som stod og spilte med faren sin mens hun tappert prøvde å treffe ballen etter beste evne, med vekslende hell. At faren hadde kjensla var det lett å se, at den lille jenta som stod der også skulle ha kjensla var det ikke fult så lett å se, men noen ganger kommer det personer inn i livet som gjør det lille ekstra for å bli best mulig. Maria Horgen er en slik person, og vi har endelig, etter å ha søkt audiens hos frk Horgen i lang tid, fått invilget et kvarter for å ta et intervju. Det må skje raskt, for Maria har som alltid timeplanen full av ting som må gjøres, så audiensen finner sted mens Maria jobber hardt med å løse metafysiske kvanteligninger i fjortende grad. Og normal som hun er så gjør hun det mens hun skriver med feil hånd. Maria er nemlig ikke høyrehendt selv om hun spiller BT og skriver med høyre! At Maria er en ambisiøs jente er det ingen tvil om, og det er mye følelser i sving når hun er på trening. Å gjøre feil er ikke et alternativ, og det er ingen som er flinkere enn Maria til å bruke trenerne aktivt til å få hjelp. Det kan aldri bli bra nok, Maria jager alltid for å bli litt bedre, og konsentrasjonen og læreviljen er alltid til stede. Som Tom Johansen selv sa om Maria: ”Det er sjeldent man ser en norsk ungdom i bordtennishallen med den innstillingen. Det er slike som hun som er fremtiden til norsk bordtennis, ikke de som er bedre enn henne i dag og som har dårligere innstilling”

Vi kommer inn på klubbens kontor etter kveldstreninga der Maria driver med sine metafysiske kvanteligninger i fjortende grad (mulig det egentlig er noe annet, men siden det som skal være matte ser ut som en god blanding av hieroglyfer og nummere, så kaller vi det så), og vi skrider raskt til verks:

Hey du Horgis, alt vel?
-Juppsi, akkurat ferdig med nynorsklekse, så nå må jeg leke matte en liten stund.

Okok, jeg får starte med det viktigste. Vålerenga tapte for Lillestrøm, hvor glad ble du for det?
-%#$#*sensurert da det er mindreårige inn på b72nett*… Men Lillestrøm kommer til å havne på nedre del av tabellen, så en smell i ny og ne får man tåle.

Hmm, første del er vel heller tvilsom, men la gå for denne gang.. Vi kommer oss raskt inn på sporet igjen etter denne pittelille, men høyst nødvendige digresjonen…

De siste årene har pilen for deg pekt rett oppover: Du har slått omtrent alle spillerne i Norge på damesiden om man ser bort i fra seniorlandslagsspillerne, du er nummer 3 på årets lagspiller i Norge, du har debutert i svensk serie, debuterte på junior landslaget i mai og er tatt ut til å representere seniorlandslaget i desember. Flere av spillerne du har slått har tatt NM medaljer før du begynte å spille BT, og har trent veldig mye mer enn deg.
Hva er grunnen til at du har hatt denne fremgangen?
– Hmm, er litt usikker.. Men jeg gir alltid alt på trening og jeg trener jo en del. I tillegg har jeg alltid noen som kan trene med meg utenom de organiserte treningene, så det hjelper litt det og

Mange vil skylde på talent, er du enig det, eller er man sin egen herre når det kommer til fremgang?
– Vil vel tro at mye ligger hos personen. Men siden jeg startet såpass sent så hadde jeg jo litt koordinasjon og sånn fra før som kanskje førte til at jeg lærte teknikken litt raskere enn de som er litt yngre.

Man kan vel trygt si at pappa er den som har bidratt mest til at du har blitt så god som du har blitt. Hvor lenge er det til du slår han?
– Forhåpentligvis ikke mer enn to år.

Og kommer du noen gang til å tape for lillesøster i turnering?
– Nei.. Kanskje på trening en gang i ny og ne for å gjøre henne glad, hun er jo tross alt søstra mi :)

Beste kamp du noen gang har spilt?
– litt usikker, men spilte ganske bra mot Pia i dameserien

Ganske bra? Du slo Pia 3-0, og du har tidligere i år slått Laura Krumina, som blant annet slo Christine Metner i dameserien..
Maria tenker seg godt om.. – har vel aldri spilt så bra som jeg gjorde i dameseriehelgen når jeg tenker etter..

Når det kommer til målsetninger, har du noen der?
– Ja det har jeg. Jeg håper å ta medalje i singel om et par år. Og kongepokalen er jo en medalje J Ellers så er målet å stadig slå nye spillere i Norge, samt å være blant de beste spillere i den svenske serien.

Mens vi sitter og skriver ned svarene så blekket spruter kan man ikke la være å bli fascinert av Maria sitt skolearbeid, og vi må dreie samtalen vekk fra pingisen en liten stund…

Maria, hvilket snitt hadde du på skolen forrige skoleår?
– 5,5.. Men nå har jeg flere stygge fag, samt at jeg ikke har toppidrett i år, det passet ikke inn i den fagkombinasjonen jeg måtte ha på studiespesialiserende. Men neste skoleår er jeg tilbake med toppidrett to dager i uka.

Høres bra ut.. Har du tatt noen grep for å få dekket inn de to øktene du har mistet?
– Ja, en til to dager i uken så står jeg opp 05:00 og trener fra 05:30 til 07:30. Så trener jeg med Sindre og Katarina en formiddag i uka når jeg slutter tidlig på skolen. Ellers så trener jeg alle de seks øktene klubben tilbyr så lenge det ikke er andre ting som må gjøres på skolefronten.

Hmm, det vil altså si at du trener åtte økter i uka. NTG trener jo bare syv økter i uka, kanskje vi skulle begynt å ta 35 000 i betaling vi også?
– Det går bra, du skal få slippe å ta betalt :)

Takk.. tror jeg… Og mens jeg husker det, grattis med 1,5års dag med kjæresten!
– Takk takk

Du har kjæreste som du bruker tid på, er Einstein light på skolen, og legger ned noen timer i hallen også.. Hvordan får du tid til alt?
– Planlegger. Men noen ganger så må jeg prioritere og da får jeg ikke alltid tid til alt

Du sier du ikke alltid får tid til alt.. men med fremgangene dine i pingis, snittet på skolen, og det faktum at du og Andreas har vært sammen i 18 mnd så høres det ut som du får tid til alt sammen?
– Joa, men får gjort en del skole mellom treningene også er jeg kanskje ikke så mye med Andreas som jeg burde. Vi er jo sammen i ukedagene, men er ofte bare noen timer før jeg må på trening. Pleier å være sammen en del i helgene, men nå har jeg vært opptatt i nesten sju helger på rad, så har ikke blitt så mye de to siste månedene.

Maria er nå ferdig med leksene, og dagens to treninger er unnagjort.
– Er det mye igjen av intervjuet? Må få skjønnhetssøvnen før treningen kaller på meg klokka 05.30 i morgen

Nei, vi har vel fått med det meste nå tror jeg.. Forresten, er du klar over at du er den eneste som har slått Laura Krumina i serien i år? Metner måtte også gi tapt for Krumina
– Serr? Oi… Da var det jo ganske bra av meg da :)

Vi takker Maria for praten og ønsker henne lykke til med diverse skoleprøver, samt kunststykke å stå opp 05:00 (ikke noe for redaksjoen)! Vi gratulerer også med uttaket til Finnlandia Open som var Maria sin første tur med seniorlandslaget, samt uttak til atter en forbundssamling på nyåret.