B-72 sin beste NM helg på alt for lang tid er unnagjort, her skal vi prøve å få med hovedpunktene som skjedde i helgen, pluss litt annet snask. Lars har vært ivrig og flink med kameraet, så her kan man gjenleve noen av øyeblikkene fra helgen: bilder fra helgen.

Total medaljefangst i de offisielle NM klassene:
3 gull, 4 sølv, 3 bronse.
Med 13års klassen:
4 gull, 5 sølv, 6 bronse

Jeg vil starte med å rette en stor takk til alle foreldre, ledere og de eldre spillerene i klubben som stilte opp i helgen og gjorde NM til den suksessen det ble, ikke bare sportslig, men også sosialt. Øistein, Morten, Jonas, Sonja, Victor, Steinar, Maria, Raymond, Eskild, Jostein, Oddbjørn og Michael stilte opp og coachet, en stor takk for hjelpen, uten dere så hadde aldri helgen gått så bra sportslig!

Med over 1000 spilte kamper så er det begrenset hva jeg har fått med meg, men jeg skal prøve å summere opp så godt jeg kan. Om det er noen som ikke har kommet med så bare gi beskjed.

Deler av B-72’s tropp under NM for Yngre 2013
(fredag etter finalen i lag)

B-72’s tropp under den offisielle åpningen på Lørdag

Vi starter med NM sin mest hektiske dag for vår del, lagspillet på fredagen. I fjor hadde vi med null lag i Gutter og Piker 11 lag. I år hadde vi med 4 lag i gutteklassen, og hadde det ikke vært for de idiotiske barneidrettsbestemmelsene så hadde vi hatt med lag i jenteklassen også. Men vi får ta det igjen ved å vinne jenter 11 lag de neste årene! Det som var gledelig var at flere av gutta vant kamper etter kort tid med trening! Henrik sto for den første enkeltseieren, og kun minutter etterpå smalt det inn matchballer ia alle hjørner av hallen fra de andre gutta, utrolig artig!

I gutter 15 lag hadde vi med tre lag. Best gjorde 1.laget det som kom til andre runde. Der var de kun noen baller i fra å slå en av favorittene, Eiker BTK. Ellers tok Kim en sterk seier i aller første kamp i turneringen, samt at Mahiran også bidro med seier i første lag kamp for 3.laget.

I Piker 15 lag var målet gull! Vi hadde med fire lag og hadde to lag i semifinalene. B72 2 var kun to poeng i fra å slå ut Fokus 1, men neste år skal vi ha ren B72 finale! Førstelaget med Nora, Rebekka og Ilka møtte Fokus 1 med regjerende Norgesmester i junior, Kristin Eng, samt Ingvild Helseth. Vi stilte i finalen med Ilka og Bekka, og Ilka startet i 100 mot Kristin, 3-0 seier og en pangstart. Rebekka fortsatte i samme spor, 3-1 seier over Ingvild, før jentene avsluttet dagen med seier i dobbel, og endelig var laggullet tilbake i Lørenskog! Vi har planlagt å beholde dette gullet noen år nå, så de som vil ta det fra oss må virkelig begynne å trene!

P15 lag

På lørdagen var det et hav av klasser som gikk samtidig, så her var det vanskelig å holde oversikt. At arrangørene ikke klarte å arrangere klassene i riktig rekkefølge, og dermed hadde en utnyttelsesgrad på ca. 30% av bordene (Mega Cup har ca. 95%), så gikk det som det måtte gå: 3 timer forsinkelse, 3 finaler utsatt til dagen etter + premieutdelingen utsatt til dagen etter.. Her har ikke TD gjort en god nok jobb med å kvalitetssikre arrangementet. NM for Yngre er et av de vanskeligste turneringene å arrangere, og NBTF bør derfor være langt mer nøye med tildelingen av arrangementet. Tilfeller som dette gjør det vanskelig å holde på nye spillere, NM er for mange den første turneringene, og da kan det ikke være slik at man blir sittende side om side med den man skal spille mot på tribunen, mens det er 20 ledige bord i hallen! Det er synd fordi Oppegård hadde gjort en meget god jobb med forberedelser på alle andre punkter!

Men tilbake til det sportslige. Adrian og Petros fikk 5.plass i gutter dobbel og forsvarte dermed seedinga si. I jenter dobbel ble det rein B72 finale etter at Sarah og Nora slo Kristin og Ingvild fra Fokus i sin semifinale. I Jenter 13 ble det reine B72 semifinaler! Dette kan vi takke Nini for som slo ut Ingvild med 3-1 i kvartfinalen. Nini har fått et løft i det siste nå som den tøffe fightinga er mer og mer på plass, og da kommer bedre og bedre resultater også! I semifinalen ble Rebekka et hakk for stor denne gangen. I den andre semifinalen var det katt mot hund, og det var Nora som stakk av med finalebilletten foran Sarah denne gangen. I mix dobbel hadde vi slått oss sammen med Volda, og fornuftekteskapene slo til for fult. Finalistene ble Rebekka/Fredrik samt Nora/Georg. Spesielt Rebekka imponerte med serv og returer langt over Norgesnivå i semifinalen. Fredrik og Rebekka kan bli et interessant mixpar i ungdoms EM til sommeren. I gutter 13 var det Adrian som kom lengst, semifinale ble det til slutt. Og her skjedde en kjedelig greie. Motstanderen  fra Fokus moser rackerten steinhardt i bordet, og seinere sparkes barrikader ned. Overdommer som er fra Fokus står og ser på. Borddommer som også er fra Fokus ser alt… Her var alle sikre på at det røde kortet skulle komme. Kom det? Nei… I følge reglene skulle det uten tvil kommet. Adrian var alt i alt spillemessig fornøyd etter kampen, med brekt kragebein 3 uker i forveien var dette over forventning.

Søndag startet med masse puljespill i de yngste klassene. Gledelig å se at de minste er så på gang som de er. Når de som røyk ut i puljen fikk høre at det var B-puljespillet kom det et unisont «YEEES» fra alle sammen, før de løp ned på gulvet og varmet opp videre. Å få oppleve slik spilleglede fra de små er noe av det beste som er når man er trener. Så skal vi trene bra frem til neste NM, så blir det langt flere seiere også!

Finalene fra lørdag startet 11:00. Ilka og Rebekka tok seg av doublen med 3-1 seier, og sto dermed likt i antall NM gull. Litt seinere stakk Rebekka fra da hun vant over Nora i Piker 13 finalen. Og enda litt seinere tok hun gull nummer 4 da hun sammen med Fredrik vant Mix double! 4 gull av 4 mulige så langt!

P15 double

P13

Mix 15

Gull grossisten Rebekka med 4 gull

I G15 tok Petros seg greit til semifinalen der han møtte favoritten Fredrik Meringdal. Det ble en sterk seier for grekeren vår som mente at Fredrik sin spillestil passet han godt. I finalen ble Mats Meinseth for sterk, og det ble tap 3-1. Petros er født og oppvokst i Hellas, men har en norsk mor, og er norsk statsborger. Med tanke på den økonomiske situasjonen i Hellas er det godt mulig at vi får se mye mer av Peter i fremtiden! Mamma Rita og Peter er iallfall alltid velkomne tilbake, og jeg skal videre bringe beskjed fra Rita om at B72 er hjertelig velkommen nedover! Mitt forslag er derfor klubbtur neste gang det er vinter i Norge. En måned eller to passer bra, viktig å få til lange treningssamlinger når man først er ute på tur :) Adrian tok en sterk 5.plass etter 11-9 seier over Alexander Hoel, og kom dermed lengre enn seedinga si! Også i denne klassen kom det knallhardt spark i bordet fra en motspiller mens overdommer sto og så på. Igjen ser vi at overdommer ikke gjør noe. Synd, for de minste ser og lærer, og nå vet alle at det er fritt frem å sparke til bord, barrikader og slå i bordet, for overdommer gjør ingenting.

I Piker 15 fikk vi ikke gullet vi håpet på, denne gangen gikk det til Ingvild Helseth som spilte kanonbra hele dagen, og i tur og orden slo ut Frøydis, Rebekka, Sarah og Nora. Men av andre sterke seiere noterer vi oss at vår Kristin slo Fokus sin Kristin med 11-9 i avgjørende sett samt at Nora slo Mariann!

Av andre ting fra helgen:

Anne Sophie slo Ingeborg Lia
Anne Sophie slo Emma Gustavsen
Emma havnet i tøffe puljer men vant flere sett etter kort tids trening                                                                                             !                                                           Josef vant kampen som sørget for at laget hans vant mot Oppegård 2!
Trym var totalt på gang i helgen, og noterte seg for flere seiere!
Anne Sophie og Nora ligger på delt førsteplass i kampen om NMs beste fighter!
Kristin slo Kristin
Anton hadde sin beste coachkamp, og fikk Josef til å osse seg inn til seier mot en sterk Heros spiller!
Martin vant kamp i G11!
97 gjengen viste at de hadde tatt et steg og at treningshelgene deres har hjulpet på. Flere av kampene som de før tapte 3-0, 3-1, ble nå vunnet med to poeng i avgjørende sett!
Rebekka tapte kun en kamp i hele NM!
Nora var eneste spiller i NM som var i alle finalene!
Liv var kald og rolig når avkommet spilte mot sin navnesøster.
Vi var nest største tropp under NM!
Vi hadde med flest lagledere under NM!
Maskoten vår Kristine Kalvatn, sørget for godt humør blant spillerne alle tre dagene, og ryktene har det til at hun skulle være prest for Sindre og Kristin når de skulle gifte seg, og at presten skulle fremføre Gagnam Style som bryllupssang!
Katarina var i hallen store deler av helgen, spillesuget var over middels høyt på mandagstreningen etter å ha vandret rundt i hallen i tre dager uten å få lov til å kjempe om gull!
Over 40 stykker på treningene på mandag dagen etter tre veldig lange dager i hallen er kult!
Mahiran, Mikolaj, Emma, Mikkel, Kevin, Sander, Fredrich, Kristoffer, og de andre smågutta ble observert spillende non stop i mange timer etter at de var slått ut!

I dag var den første dagen i den nye sesongen, og Anton og Sindre har dermed lagt opp et nytt treningsopplegg for treningene fremover. Noen sikter mot ungdoms EM og kommer derfor til å ha litt annet å trene på, samt at Marcus (landslagstreneren for jentene) kommer til å ha mye med jentene å gjøre frem mot ungdoms EM. Om en uke er det samling for mange av jentene på Fornebu, før en del reiser til Linz og Østerrike Åpne! Vi ønsker jentene lykke til, dere har lagt grunnlaget, nå er det bare å kjøre på fremover.

Og til slutt:

Under NM i Bergen for noen år tilbake la Raymond og Sindre opp en målsetning. Vi skulle vinne laggullet og bli beste jenteklubb, samt bygge opp en solid bredde slik at vi hadde muligheter på guttesiden fremover. «Prosjekt 2015». Vi er 2 år før tida på noen av punktene, og det er gøy å se at all jobben man har lagt ned nå bærer frukter. Nå må vi ta grep på rekrutteringen og sørge for at vi får med flere gutter som vil satse i årene fremover. Her må klubben inn med ressurser og skifte litt hovedfokus uten at det skal gå ut over de som allerede satser. Vi må jobbe mer enn vi har gjort til nå, og vi må jobbe hardere enn det vi har gjort til nå, det gleder vi oss til :)