Sondre, Adrian, Hilding og Mikkel har vært i Kina og har skrevet en av de bedre reisebrevene som er skrevet.

Kinatur 2014 Zhending national tabletennis base

Den 2.juli reiste Adrian og de nye B-72 spillerne Hilding, Sondre og Mikkel til Kina med Espen Rønneberg. Reisen gikk fint og ble ledet av Karl Wenneberg, bror av Lill Wenneberg. På veien hadde guttene hatt push-up konkurranse som Adrian til slutt gikk seirende ut av. Adrian hadde nettopp spilt ungdoms EM i Italia, så han tok fri de to første dagene. Men Sondre, Hilding og Mikkel var ivrige og trente med en gang de hadde ankommet etter den 17 timers lange reisen. I løpet av et pass hadde Hilding allerede blitt venner med alle kineserne på sitt parti og selvfølgelig alle de norske som var med. Vi må heller ikke glemme Katarina Wetzel som deltok på de to første ukene av leieren. Hun trente 2-3 ganger om dagen og tredje passet var alltid med Vang Bora som også blant annet var med hele turen i fjor og i år, og hjalp alltid alle. Og vi må ikke glemme at han er nummer 69 i verden og derfor kan gi oss noen ekstra tips utenfor bordtennisen. Vang Bora hjalp også guttene veldig mye og kjørte alltid to timer kinatrening på alle gutta. Han kom alltid med riktige ord og var veldig hjelpsom, men samtidig knallhard. Adrian trente flere kurver med den tidligere treneren til Jun Mizutani, topp 10 i Verden. Det eneste Adrian hadde å si etter at kurvene var ferdig: ”Så bra trening har jeg aldri hatt før”. Adrian følte at han hadde blitt så mye bedre i løpet av en kurv. Alle gutten ville så gjerne at det skulle være sånn trening i B-72/Norge også.

Nå skal vi fortelle litt mer om hva vi gjorde i Kina.

En vanlig dag i Kina bestod av:
-07.30 stå opp og spise frokost
-08.30 trening til kl 11.00 (singleball trening)
-lunsj
-pause fra 11.00 til 14.45
-14.45 til 17.00(kinatrening med Espen, Bora Vang eller egen kineser)
-middag
-egentrening fra kl 19.00
-sove

Dette bestod nesten alle dagen våres av.

Når vi kom til Zhending var allerede b-landslaget til kina der. Det var en super motivasjon å se dem trene og hvordan de oppførte seg utenfor hallen. Og ikke nok med at B-landslaget var der, etter ca en uke kom også A-landslaget til kina og der trente også Xu Xin! Info: Han er nummer 1 i verden. Og det sluttet ikke der; landslaget til Frankrike kom også, men de måtte trene med b-landslaget. En av de første dagene var det åpen trening og vi fikk komme å se på. Dette var en veldig stor motivasjon for guttene. Vi fikk til og med tatt bilde med de og noen var også så heldig at de fikk trøye også.

Med på turen var også flere spillere fra Sveits, en fra India, to fra USA, Canada og en diger gjeng fra Sverige. Dette gjorde at turen ble enda bedre og vi fikk kontakter og venner fra hele verden. Som en ekstra pott fikk vi komme på besøk til alle om vi hadde lyst. Dette var også veldig inspirerende opplevelse og ikke minst se hvor vi lå i forhold til andre land.

Sosialt:
Guttene har fått opplæring i å sjekke opp damer på forskjellige steder og vi har lagd mye show som kineserne sent vil glemme. Å sjekke opp damer viste det seg at guttene var veldig gode i og til slutt ente Hilding, Mikkel og Adrian opp på middag og karaoke med tre kinesiske jenter. Hilding og Mikkel har hatt et TV-team rundt seg en hel dag, der tv-teamet filmet alt fra bordtennis til show på KFC
Adrian fikk spille med guvernøren av byen vi var i og kom i avisa.
Adrian vant også ganske klart på billiard siden.
Sondre sang ”bæ bæ lille lam” for tretusen kinesiske ungdommer på fotballbanen utenfor skolen deres. Så på den sosiale- og bordtennisdelen har alt gått supert.

Oppsummering:
Super tur alt i alt og alle har blitt mye bedre i bordtennis som var målet med hele turen.

Hilsen B-72 guttene som har lagt det perfekte grunnlaget og oppladningen til sesongen som kommer.