NMJuniorEldreJunior16B72Gullbilde

Sesongens første Norgesmesterskap er overstått og B-72 var som vanlig sterkt med på å prege mesterskapet. Stevnet ble arrangert av Bodø BTK og var godt arrangert. De stilte opp med dommere til alle kamper og hadde 25 bord i en og samme hall til disposisjon, med bra størrelse på hagene. Dette betydde at det var bra plass til å arrangere alle kampene og bra plass til innslagning og treningspill i tillegg.

Vi var den klart største klubben på turneringa med våre 27 deltakere, av totalt ca 140 deltakere. Vi var også den klubben som tok flest medaljer: 4 gull, 7 sølv og 9 bronse, totalt 20 medaljer. I tillegg til å prestere ved bordtennisbordet kan vi ganske trygt si at B-72 eide tribuna. Hver gang B-72 hadde en viktig kamp, var det fult liv med applaus og kubjelle fra heiagjengen.

Juniorene som skulle spille lag dro på torsdag kveld for å være klare fredag morgen. De fleste eldre juniorene dro fredag morgen for å heie og coache på juniorene fredag og lørdag. I herrer Junior lag hadde vi med 3 lag, i første runde hadde 1. laget vårt WO, mens 2. og 3. laget skulle ut i aksjon. 3. laget vårt slo Rana lett i første runde, men måtte gi tapt for Fokus 1 i kvarten. 2. laget som var 4.seeda fikk en ganske tøff motstand i Eiker, men vant matchen 3-2. De fikk det lettere i kvartfinalen mot Harestua der de vant 3-0. Her hadde Fredrik en sterk seier mot Snorre Aarsund. I semifinalen møtte de Fokus 1 som ble et par hakk for sterke, den endte med 0-3 tap. 1. laget vårt slo Sarpsborg ganske komfortabelt i kvartfinalen og møtte Volda og Ørsta i semi. Her måtte de avgi 2 singel kamper mot sterke Fredrik Meringdal, men de hadde grei kontroll de andre kampene og vant 3-2. I finalen møtte de Fokus 1. Første matchen var mellom Adrian og Borgar Haug. Dette ble en meget spennende og jevn match, men Adrian dro det i land på slutten med 11-8 i avgjørende. Deretter var det Mikkel sin tur mot Alexander Fransson. Denne matchen ble også veldig jevn men endte dessverre med tap 11-4 i avgjørende. 3. matchen var mellom Sondre og Erik Eng. Her hadde Sondre grei kontroll og tok en fin 3-0 seier. Så ble det nok en jevn match, Adrian mot Alexander. Her ble det kniving til siste slutt, men til slutt stod det 11-9 til Adrian i avgjørende sett og B-72 kunne strekke armene i været og feire med bølgen.

I Damer Junior Lag var det som vanlig stor B-72 dominans med hele 5 av 12 lag. 1., 2. og 3. laget vårt var seeda og hadde med det WO til kvartfinalen, mens 4. og 5. laget spilte 8.dels finale. 5. laget vårt hadde en jevn kamp mot Bodø som til slutt endte med tap 1-3. 4. laget vårt kom seg greit til kvarten etter 3-0 seier mot Nesodden 3. Og med det hadde vi et lag i hver av kvartfinalene. B-72 3 slo lett Bodø, B-72 2 hadde bra kontroll på Nesodden 1 og B-72 1 slo Harestua. B-72 4 møtte 3. seeda Volda og Ørsta. Her tok Frøydis 2 sterke seiere mot Mina Driveklepp og Sunniva Sjøholt. Det som ble avgjørende i denne kampen var doublekampen. Denne kampen ble veldig jevn, men Martine og Frøydis måtte tilslutt gi tap med 11-9 i avgjørende. Lagkampen endte da 2-3. I semifinalene vant 1. laget vårt greit mot 3. laget, mens 2. laget vårt med Katarina og Anne Sophie møtte Volda og Ørsta. Dette skulle bli en virkelig thriller der det virkelig skulle kjempes knallhardt helt til siste ball. I denne kampen ble det kjempet like hardt fra benken som ved bordet. 1. kamp var Mina mot Katarina, her fikk Katarina en hard start der hun lå under 2-1 der de settene hun tapte var begge 11-3. Men hun viste mental styrke ved å snu det og vinne 11-2 i avgjørende. Deretter var det Anne Sophie mot Sunniva. Her ble de 3 første settene avgjort med 2 poengs margin, heldigvis 2 av den i Anne sin favør. Anne tok neste settet 11-6 og vant med det 3-1. Doublen ble dessverre litt for tøff og endte med 3-1 tap. Anne spilte så mot Mina der hun vant 1. sett, men tapte så de to neste med knappe 13-15 og 9-11 og deretter 11-6. Da står det 2-2 i lagkampen og Katarina skal ut mot Sunniva. 1. sett begynner dårlig og Katrina ligger under 6-1. På magisik vis henter hun opp og vinner settet 11-7. I 2. sett har Katarina mange settballer på 10-4, men Sunniva kommer sterkt og kjemper seg opp til 10-10 før Katarina tar det 12-10. Sunniva får de to neste settene litt for enkelt slik at det blir 2-2. I avgjørende sett ble det veldig jevnt hele veien med mange spennende ballvekslinger før Katarina til slutt tar det 11-8. I finalen var det lite tvil om at B-72 1 var det sterkeste laget og de vant gullet uten å tape en eneste singelkamp.

Lørdag skulle resten av Juniorklassene unnagjøres. Dette begynte med mixdouble. Vårt antatt sterkeste par fikk det tøft i 1. kampen og måtte si seg slått av Fredrik Meringdal og Sunniva 11-8 i avgjørende. Våre to andre seeda par, Mikkel/Sarah og Sondre/Nora klarte å komme seg helt til finalen etter to sterke seire mot henholdsvis Fredrik/Sunniva og Mats Meinseth/Ilka Doval. Mikkel og Sarah vant 3-0 mens Sondre og Nora lå under 0-2 før de hentet opp og tok det i avgjørende. Finalen ble veldig gjevn men Mikkel og Sarah stakk til slutt av med gullet.

I Damer Double var det null tvil om hvilken klubb som var best, der vi stakk av med hele pallen. Dette etter at Frøydis og Kristin slo seedede Sunniva og Mina sterkt 3-0. Her stakk 1. seedede Rebekka og Nora av med gullet etter seier mot Sarah og Anne Sophie i finalen.

I Herrer Double hadde vi med 5 par. Aksel og Markus imponerte spesielt med seier i 8. dels mot Oppegårds Axel Ørmen og Jesper Schwarts 11-4 i avgjørende. Adrian og Sondre som var topseeda hadde en litt trøblete 8. delsfinale og kvartfinale men kom seg gjennom til semifinalen. Her møtte de vårt antatt nest sterkeste par Mikkel og Henrik. Etter å ha ligget under 0-2 slo Henrik og Mikkel tilbake og spilte seg inn i finalen. Her ble det dessverre tap mot Fokusparet Alexander og Borgar.

I Herrer Junior Singel kom våre 3 beste spillere til kvartfinalene. Men etter en hard og lang dag ble det dessverre tap på alle tre her mot noen antatt svakere spillere.

I Damer Junior Singel endte vi med 3. plass til Sarah etter tap mot Rebekka i semifinalen. I finalen ble dessverre Ilka litt for tøff for Rebekka.

På søndagen var det Eldre Junior Klassene som skulle spilles. I Damer Double var Fokusparet Anna Aasebø og Kristin Eng litt for gode og slo ut et B-72 par i hver runde. De hadde det hardest i første kamp mot Frøydis og Kristin. Det ble en veldig hardt og jevn kamp, og Frøydis og Kristin hadde gode muligheter til å avgjøre matchen, men det endte dessverre med tap 12-14 i avgjørende. Deretter var det Sarah og Maria sin tur til å prøve seg i Semifinalen, men her ble det dessverre 1-3. Rebekka og Nora spilte seg til finalen, men de måtte også gi tapt for Fokusparet.

I Herrer Double fikk vi en 3. plass med Adrian og Sondre som på sin vei slo ut blandt annet Mats M/Lars E fra eiker og Hågen/Alexander fra Fokus. Mikkel og Jonas kom seg til kvartfinalen etter en 3-2 seier mot Fokusparet Mathias H/Erik E.

I Damer Singel ble Ilka nok en gang for tøff for B-72 jentene. Katarina hadde 2-0 på henne i første sluttspillkamp, men måtte gi tapt. Frøydis kom til kvart etter seier mot Sara Berner, men røyk mot Ilka 3-1. I semifinalen hadde Nora også gode muligheter på Ilka med 2-0 ledelse, men det gikk heller ikke. På den andre siden av trekninga spilte Maria seg til kvartfinale der hun tapte mot Anna Aasebø. Rebekka kom helt til finalen etter å ha slått Mina, Kristin Eng og Anna, men hun måtte igjen se seg slått av Ilka i finalen.

I Herrer Singel ble det ingen store resultater. Mikkel og Adrian fulgte seedinga si til kvartfinalen, men måtte se seg slått av henholdsvis Espen Flaglien og Marcus Wærstad.

Ellers har vi noen gode prestasjoner og funfacts fra helgen:

  • Fredrich slår Axel Ørmen
  • Markus slår Lars Edvardsen
  • B-72 er best i lag og på tribuna, kubjelle er et fint hjelpemiddel
  • Katta og Anne Sophie har satt en ny standard for ossing og heiing fra benken
  • Fredrik stod for helgens kok ved å glemme igjen mobilen på flyet.