Nå i helgen har Stiga Norgescupfinale, også kjent som Topp 8, blitt spilt i Skien. Her møtes mange av landets beste spillere hverandre og B-72 var selvfølgelig sterkt representert. Vi hadde med 13 deltakere og var representert i alle de 7 klassene. Som ventet ble det mange jevne kamper og flere av klassene ble avgjort på settkvote og innbyrdes oppgjør. B-72 stakk til slutt av med 3. klasseseire.

topp-8-skien-2016

Herrer Elite:
Adrian Wetzel var B-72 sin representant i Herrer Elite. På forhånd var han 4.seeda. Adrian spilte veldig mange jevne kamper og tok sett i alle kampene sine. Han endte til slutt med å vinne 3 av de 7 kampene, der han blant annet slo  Vegard Sandberg (som havnet på 3.plass). Adrian endte med det på en 5.plass, men viser at han har gode muligheter for pallplass. Kanskje det blir full klaff neste år.

topp-8-skien-2016-de

Damer Elite:
Her var hele 3 av de 8 deltakerne B-72ere. Maja Haugen Gjelle (2.seeda), Sarah Horgen (3.seeda) og Katarina Wetzel (5.seeda). 1.seedede Ilka Doval har både denne og foregående sesong vist seg å være Norges beste damespiller, og har vunnet samtlige dameklasser hun har stilt opp i. Dette tok heldigvis slutt nå da Sarah klarte å slå henne 11-6 i avgjørende. Dette sikret Sarah klasseseieren selv med et overraskende tap mot Katarina tidligere i turneringen. Hun fikk også da med seg 6000 kr og et fint trofé. Maja stakk av med 3.plassen bak Sarah og Ilka. Katarina havnet til slutt på 6.plass bak Anna Aasebø fra Fokus og Mina Driveklepp fra Volda og Ørsta. Alle hadde vunnet like mange kamper og plasseringen ble av gjort på settkvote.

Funksjonhemmede:
Her fikk Iver Christiansen debutere i Topp 8. Han var på forhånd 7.seedet, men klarte å spille seg opp noen plasser. Iver har i det siste vist bra framgang og nå begynner han å hevde seg blant landets beste i sin klasse. Han vant hele 3 kamper og alle ble vunnet 3-2. Dette var mot Nora Korneliussen (Drammen), Nils Arne Stuve (Stord) og Brage Titlestad (Laksevåg). Dette holdt til en fin 5.plass.

topp-8-skien-2016-hejr

Herrer Eldre Junior:
Dette var en veldig jevn klasse, der alle kunne slå alle. Alle spillerne vant minst en kamp hver. Vår Mikkel Gudmundsen var på forhånd 1.seeda og favoritt. Han klarte også å innfri favorittstempelet etter mange harde kamper. Det var derimot lenge spennende om seieren da Mikkel gikk på et 0-4 tap mot 6.seedede Andreas Sporsheim tidlig i turneringen. For å gjøre det enda mer spennende gikk han på et kjedelig 3-4 mot 2.seedede Finn Vetvik fra Lia. Det ble dermed avgjort på settkvote mellom Mikkel, Finn og Even Horvli (Molde), der alle stod med 5 av 7 seire hver og her kom Mikkel best ut. Jonas Flåøien hadde en veldig fin start på turneringen med 3 av 4 seire første dag (kun tap mot Mikkel). På søndagen ble det derimot litt tyngre hvor det først ble et 3-4 tap mot 7.seeda Christian Fransson fra Fokus, samt tap mot Even. Derimot fikk han en veldig fin seier mot Finn Vetvik. Jonas endte til slutt på 4 plass, avgjort på innbyrdes mot Gard Egenberg der begge hadde 4 vunnede kamper.

Damer Eldre Junior:
Her hadde vi med Maria Horgen (1.seeda), Frøydis Jørgensen (3.seeda), Akshaya Vimalasenan (6.seeda) og Yoana Wertebach (7.seeda). Hverken Maria eller Frøydis har vært så aktive på treningsfronten denne sesongen, så man kunne regne med litt ustabile resultater (men det må nevnes at Frøydis trente hele 3.pass denne uken). De tapte begge mot Rikke Skåttet (Nesodden) og Ida Høimyr (Notodden), som stakk av med de to øverste plasseringene. De slo derimot resten av spillerne, og Frøydis vant oppgjøret mellom de to. Dermed ble det en fin 3.plass på Frøydis og 4.plass på Maria. Akshaya og Yoana, sammen med Aurora Green (Nesodden), endte opp med to seire hver. Dermed ble det også her avgjort på settkvote der Aurora fikk 5.plassen, Akshaya fikk 6.plass og Yoana havnet på 7.plass.

Gutter 15:
Henrik Nilsen var vår eneste spiller i denne klassen. Han har slitt og sliter med sykdom og er derfor ikke helt i topp slag. På forhånd var han 6.seedet, men endte til slutt på en 7.plass. Han slo Mattis Näslund fra Fjell-kameratene 3-2. Han spilte også en veldig jevn kamp mot Marlone Babsvik som dessverre endte 2-3 med 10-12 i siste sett.

topp-8-skien-2016-j15

Jenter 15:
Martine Toftaker, med sin 2.seeding, skulle her kjempe om seier. Hun feide over 4.seeda-8.seeda uten å tape et eneste sett. Mot 3.seeda Kristina Pirtskhalava (Bodø) ble det litt jevnere med vant til slutt 3-1. I siste kamp ventet 1.seeda Lisa Lange (Harestua) som var med i troppen i Ungdoms EM i sommer. Martine viste henne hvem som var best og stakk av med seieren 11-9 i avgjørende. Dermed vant også Martine hele klassen uten å tape en eneste kamp.

Andre ting som er verdt å merke seg:
– Det var god plass og gode spilleforhold i Skien.
– Det var bra kvalitet på stevnet, med innmarsj og greier.
– Sarah klarte å ha på seg B-72 overtrekk på premieutdelingen.
– Steinar og Sindre stjal Pizzaen til Jonas (ingen som har livet kjært rører maten til Jonas)