Nok en gang mye aktivitet for mange B-72ere i helgen. Adrian, Sondre, Henrik, Katarina, Sarah, Maja og Rebekka har vært i Tsjekkia og spilt ITTF Junior & Cadet Open. I Charlottenberg (Sverige) har det for første gang blitt arrangert NM i Eldre Junior lag, dette var kombinert med den uoffisielle Norges Cup 3. Iver har debutert for landslaget i Malmø Open og Marie og Asgeir har vært på Jevnaker og spilt rankingstevne.

Før vi går løs på resultatene fra Tsjekkia så lister vi opp verdensrankingen i U18 til spillerne våre:
Herrer:
-Adrian Wetzel: 204
-Sondre Berner: 230
-Henrik Nilsen: Uranket
Damer:
-Rebekka Carlsen: 147
-Maja Gjelle: 166
-Katarina Wetzel: 167
-Sarah Horgen: 187

I junior singel gikk rekord mange av spillerne våre videre til sluttspillet. Adrian sammen med alle jentene kom seg videre fra puljespillet. Sondre kunne også veldig fort ha gått videre, men røyk uheldigvis ut på minste mulige margin  i pulja. Alle var likt i antall sett og baller og ballkvote (vunnede/tapte) avgjorde der Sondre røyk på 0.95 mot 0.96. Han hadde blant annet en sterk seier mot Tonkovic (nr 106 i verden). En annen stor skrell i puljene var at Maja slo Le_Secour Romane (nr 72) 3-0.
I første runde var Maja og Adrian de eneste som gikk videre. Maja vant mot Agata Zakrewska (nr 109). Og Adrian slo Tilen Cvetko (nr 127). I 2. runde var det slutt for begge to med to jevne tap.

I lag ble det veldig mange gode kamper og store skreller. Både Sondre og Adrian slo 1.eren til Tyskland Jannik Xu (nr 56 i verden!!) og Maja slo 1.eren til Serbia Izabela Lupulesku (nr 23 i verden!!). Herrelaget tok også en fin seier mot Finnland 3-1, men tapte mot Tyskland 2-3. Damelaget slo Østerike 3-0 og tapte 1-3 mot Serbia, dermed gikk de ikke videre fra gruppespillet.

I kadettklassen gjorde Katarina det veldig godt i double sammen med sin svenske doublmakker Rebecca Muskantor. De kom hele veien til kvartfinalen og fikk dermed en fin 5.plass.
Alle spillerne har gjort en bra innsats og vunnet gode kamper, det venter nok en ganske kraftig rankingklatring på flere av dem. Det er også veldig gledelig å se at spillerne har begynt å slå spillere som er i Europa toppen og begynner å hevde seg i internasjonale turneringer. De satser fortsatt hardt og trener mye og har gode muligheter til å gjøre gode resultater internasjonalt i årene framover.

 

For første gang noen sinne ble det arrangert NM i Eldre Junior Lag. Dette burde blitt arrangert samtidig med NM for juniorer og eldre juniorer, men etter forbundets beslutning la de denne klassen til den uoffisielle Norges Cup 3. Kobra stod som arrangører og arrangerte dette i kjent stil i Charlottenberg rett over grensa. Et uoffisielt NC med offisiell NM klasse i Sverige ble dermed riktig betegnelse på dette stevnet (noe rart).
På tross av denne rare kriseløsningen ble det et bra stevne på mange måter. I Eldre Junior Lag var det mange rene Eldre Junior spillere som stilte. Mange spillere som sluttet satsningen sin etter junioralder gjorde et comeback og trente fram til denne turneringen. Det viser behovet for en slik lagklasse! Om det i tillegg blir arrangert i et ordentlig NM med gode rammer, kan effekten bli enda bedre.


B-72 stilte opp med 2 lag i herreklassen og 1 i dameklassen, alle disse lagene var dominert av rene eldre juniorspillere. Damelaget ble stod av My Hien Do Vo, Maria Horgen, Frøydis Jørgensen og Anne Sophie Kalvatn. De var 1.seedet før turneringen og innfridde til de grader der de gikk helt til topps etter 3-1 seier mot Nesodden 2 i semi og 3-0 seier mot Harestua i finalen. Dette var det første NM-gullet til både My, Maria og Frøydis som alle er rene eldre juniorer.


1.laget på herresiden bestod av de rene eldre junior spillerne Mikkel Gudmundsen, Jonas Flåøien og Anders Brennhagen. Jonas og Anders var også på jakt etter sitt første NM gull og Mikkel jaktet sitt fjerde. De var 2.seedet og fikk en veldig tøff kamp allerede 1.runde (1/8dels) der de møtte Molde som var det desidert sterkeste useedede laget. Når det stod 0-1 i kamper og 0-2 i sett i den andre kampen så det mørkt ut for videre spill. Derimot satte gutta inn en fin snuoperasjon og vant lagkampen 3-1. Deretter ble Oppegård slått 3-0 før stevnets store overraskelselag Lia ventet i semifinalen. Lia ble også nedkjempet med 3-1 og da ble det en finale mot 1.seedede Fokus. Gutta gjorde sitt beste men Fokus ble for sterke, dermed ble det kun sølv denne gangen, men gutta er greit fornøyd.
2. laget bestående av Hilding Persson, Marius Lindstad og Øyvind Christiansen  gjorde sakene sine bra da de vant flere jevne singelkamper mot Laksevåg som de slo 3-1. Deretter ventet Fokus som vant 3-0, men  Øyvind hadde en fin nesten skrell mot Mathias Haraldseid.
I Norges Cup delen av stevnet kan det også nevnes at Christine vant jenter 13.

Iver har debutert på landslaget denne helgen! Det ble bronse i klasse 2 på lørdagen, på kvelden ble han testet og klassifisert, og havnet i klasse 8. Dermed ble det spill i klasse 8 på søndag. Iver vant her alle kampene sine i pulja, før det ble stopp i 1/8del med 1-3. Landslagssjef Jan Bergersen sier at Iver har klart seg bra og glidd rett inn i gjengen!

Vi gratulerer Iver med prestasjonene denne helgen, og håper dette motiverer til økt treningsmengde i tiden fremover så det kan bli flere representasjonsoppdrag for Iver!

Marie og Asgeir har i helgen vært på Jevnaker og spilt rankingturnering. Tidligere i uken ble de intervjuet (sjekk facebooksiden vår) der de sa de satset på første og andre plass i turneringen. Fult så bra gikk det ikke, men de var ikke så langt unna og havnet på fjerde (Asgeir) og femte plass (Marie) isteden.