Da er Senior NM 2017 ferdig og B-72 kan se tilbake på 3 gull, 4 sølv, 6 bronse og en Kongepokal. I tillegg til dette fikk vi 1. 2. og 3. plass i B-klassen både i singel og double!!

B-72 stilte med den klart største troppen i dette NM med hele 28 deltakere. Spillere, lagledere og foreldre dro den lange veien til Nordheimsund rundt 7 timer med buss/bil på torsdagen. Etter ankomsten litt etter 22 fant vi ut på den harde måten at alle spisesteder og butikker stengte 22.00 og det ble dermed ganske begrenset med mat på spillerne. Allikevel var alle opplagte og klare for lagspill på fredag morgen.

I herreturneringen åpnet 2.laget med en fin 3-0 mot Heros før det ble 0-3 tap mot 2.seedede Fornebu. B-72 3 tapte mot eliteserielaget Vikåsen men kjempet som besatt og skal ha stor honnør for innsatsen! B-72 sitt fjerdelag som til daglig spiller i 3.divisjon møtte vinneren av årets eliteserie, Laksevåg. Martin Steen var ikke snauere enn at han gikk inn og slo eliteseriespiller Benjamin Hatlebakk. Det ble med den ene seieren da det ble et 3-1 tap, men absolutt godekjent laginnsats. 1.laget vårt, bestående av Fredrik Zhang, Sondre Berner, Adrian Wetzel, Mikkel Gudmundsen og lagleder Huang Baolin, var før turneringen 4.seedet. De åpnet med seier mot Volda og Ørsta 3-1 før de i kvarten slo Harestua 3-0. I semifinalen møtte de 1.seedede Stord som stilte med Geir Erlandsen (mannen med 13 kongepokaler), Marcus Wærstad som i fjor fikk 2.plass i singel bak Geir og Kristoffer Hellerud som blant annet har en EM medalje i junior double! Stord er også regjerende norgesmestere i lag og har vunnet lagklassen nesten hvert NM de siste årene. Her fikk B-72 vist hva de var gode for, både ved bordet og på tribunen. Fredrik åpnet med en bra seier mot Geir, Adrian fulgte opp og vant mot Marcus før Sondre avgjorde mot Hellerud. Alle kampene var forventet å gå andre veien. Dermed fikk B-72 et lag i herrefinalen for første gang siden 2004. Her møtte de Fornebu som hadde et veldig sterkt lag med senior landslagsspillerne Eskil Lindholm og Lars Rønneberg samt Casper Søndeberg som treer. Sondre var først ut mot Eskil der det endte i et jevnt tap, Adrian tok etter det en sterk seier mot Lars før Fredrik kjørte over Casper 3-0. Etter dette møtte Adrian og Eskil og her var Eskil best, og da var det opp til Sondre å avgjøre mot Lars. Dette gikk heller ikke helt og det ble et jevnt tap. Fortsatt godt å se at gutta har kommet seg opp i Norgeseliten på senior nivå og klarer å ta sølv.

I dameturneringen klarte våre 3 seedede lag å komme seg til semifinalenene. 1.laget, bestående av Nora Nilsen, Sarah Horgen, Rebekka Carlsen, Maja Gjelle og lagleder Sindre Åteigen, slo Nesodden i kvarten 3-0. Før de i semifinalen slo B-72 sitt 3.lag som i kvarten hadde slått ut Notodden sitt 1.lag. Etter dette møtte de Fokus i finalen som stilte med søstrene Anna og Marthe Grutle Aasebø. Her vant jentene en singelkamp og doublekampen med tapte de tre andre singelkampene og tapte derfor 2-3. 2.laget møtte Harestua og dro i land en jevn 3-2 seier i kvart finalen før de i semifinalen også tapte mot Fokus. 4.laget slo Notodden 2 første runde og tapte 3-0 mot Fokus. 5.laget tapte første runde mot Notodden 2-3 der Yoana vant begge singelkampene sine. Dermed fikk vi sølv og 2 bronse i damer lag. 

På lørdagen kom B-72 i en kjent stil en halv time før hallen åpnet. Dermed ble det oppvarming ute som bestod av jogging og litt dansing (follow de leada). Etter at arrangørene til slutt fikk åpnet opp hallen var det duket for mixdouble. Her ble det mange gode resultater for B-72 sin del. Frøydis og Anders slo i første runde Stig Amundsen og Sara Staberg 11-9 i avgjørende før de møtte 2.seedede Lars Rønneberg (Fornebu) og Ilka Doval (Eiker). Dette ble overraskende nok en jevn kamp der Frøy og Anders tok et sett og nesten 2 men tapte 1-3. Ilka og Lars var et av 2 par i kvartfinalene som ikke hadde minst en B-72er. Martine og Jonas stod for den største overraskelsen i 1/8dels finalen der de slo Marthe Aasebø og Chris Jonassen fra Fokus 11-5 i avgjørende. De møtte Sondre og Maja i kvarten hvor Sondre og Maja vant 3-1. Nora med makker Fredrik Meringdal (Volda og Ørsta) møtte i kvarten Lars og Ilka og måtte gi tapt 13-11 i avgjørende. Mikkel og Anne Sophie møtte Petter Fleischer (Molde) og Mina Driveklepp (Volda og Ørsta) hvor det også ble tap. Henrik og Kristin overrasket med å komme til kvarten og her ble det tap mot Sarah og Roger Andersson (Hardanger). Sarah og Roger gikk hele veien til gull der de slo Sondre og Maja i Semi og Ilka og Lars i Finalen. Dette ble helgens første gull.

Etter dette var det tid for double. I herrer double ble det en noe kjedelig affære der alle parrene røyk ut i første runde. Der alle kampene var jevne og kunne fort tippet andre veien. I damer double ble det andre boller der vi hadde 6 av 8 par i kvartfinalen og Aasebø søstrene var de eneste som blandet seg inn på pallen med en 3.plass. Yoana og Ragna sto for en liten overraskelse når de slo ut Lia søstrene 3-2! Maja og Nora slo ut Fokusparret 3-2 etter å ha ligget under 0-2. Rebekka og Sarah vant finalen mot Maja og Nora, mens Katarina og Anne Sophie også fikk 3.plass.

Samtidig som dette pågikk B klassene i den andre hallen. Her ble det også mange gode resultater for B-72erne. I singel gikk Henrik, Fredrik, Marius, Hilding, Martin og Øyvind gikk videre fra puljespillet. Marius slo i sin pulje 1.seedede Thomas Irgens (Stord) og tok dermed over seedinga hans i sluttspillet. Marius slo også Seth Egenberg (Heros) og Anders Haukedalen (Skien) i sluttspillet og kom til semifinale. Her møtte han Henrik som hadde kruset gjennom turneringen. I den andre semifinalen var det Fredrik og Irgens. Fredrik og Henrik gikk videre og møttes i finalen. Her stakk Henrik av med seieren og vi fikk dermed 3 B-72ere på pallen.

I B-double ble det også god B-72 dominanse. Martin og Øyvind overrasket da de slo ut det 3.seedede paret fra Volda og Ørsta, Nikolai Zabka og Andreas Dagsloth i kvartfinalen 11-9 i avgjørende. Henrik og Fredrik var 1.seedede og gikk greit til finalen etter å ha slått Feng brødrene fra Hardanger i kvarten og Martin og Øyvind i semifinalen. I finalen møtte de et annet B-72 par Fredrich og Hilding som imponerte i semifinalen der de slo ut 2.seedede Thomas og Atle Irgens fra Stord 3-2. I kvartfinalen slo de også ut Seth og Brian Egenberg 3-1. I finalen vant Henrik og Fredrik. Dermed ble det også her første-, andre- og tredjeplass til B-72, stor grattis med sterke prestasjoner.

Etter dette var det tid for innledende singelspill.  I Herrer Singel spilte 6 stykker puljespill. Adrian, Sondre, Anders og Jonas gikk videre fra puljene sine mens Victor og Mikkel røyk ut (Mikkel havnet i dødens pulje med 4 av de høyeste rankede useede spillerne i puljespillet). Deretter hadde gutta en kamp innledende kamp hver: Adrian slo Borgar Haug, Sondre slo Snorre Amundsen Aarsund og de kvallifiserte seg dermed til 8.dels finalene som gikk på søndagen. Anders og Jonas røyk begge ut mot henholdsvis Magnus Holm og Petter Fleischer, men gutta hadde gode muligheter kampene.
I dameklassen gikk Anne Sophie, Kristin, Maria, Martine og Frøydis videre fra puljespillet. Maria og Kristin fikk walk over inn i 8.delsfinalen mens Martine kvalifiserte seg ved å slå Frøydis. Anne Sophie røyk dessverre ut mot Mina Driveklepp.

Iver spilte også Funksjonshemma Åpen i dag. I double ble det dessverre tap i første runde. I singel vant Iver to kamper og gikk videre til sluttspill der det ble tap for 2.seedede Thomas Sætre.

På søndagen var det klart for sluttspill i singelklassene og noen flere funkis klasser. Iver spilte her Herrer Stående singel der han ble 2er i pulja etter å ha slått Brage Titlestad (Laksevåg) og Sverre Valderhaug (Bergen HIL). I begge kampene klarte han å vinne et av settene 11-0 og fortjener dermed et par smulteringer ved en passende annledning. I sluttspillet møtte han Markus Koteng (Vikåsen) hvor det dessverre ble tap.

I damesingel røyk Martine, Maria og Kristin ut i 1/8 finalene, men Martine spilte bra mot Marthe Grutle og tok sett, mens Maria spilte opp mot sitt beste og skremte 1.seedede Ilka Doval (Eiker) ved å ta 2 sett også følge henne jevnt hele kampen. I kvartfinalene røyk Nora ut mot Ilka i en hard 7 setter, mens Rebekka og Maja slo ut hver sin Fokus jente og Katarina vant klubboppgjøret mot Sarah. I semifinalen var selvsagt Ilka stor favoritt mot Rebekka som har vært ute med skade i mange måneder, men Rebekka viste at hun er på god vei tilbake og hentet fram et par lekre opphentinger og regelrett feide Ilka av bordet i sjette sett når det ble avgjort med 11-4 og 4-2 i sett! I den andre semien så vant Maja 4-2 over Katarina.

Det ble en ujevn finale som svingte en del, men det var Maja som tilslutt kunne dra litt på høyre smilebånd og ta i mot Kongepokalen for første gang i livet sitt! Maja har vært i bra form i det siste, og det er gøy å se Maja slippe seg løs slik hun tidvis gjorde i finalen! Stort grattis til Maisen med Kongepokalen!

I Herrer singel gikk Fredrik greit videre til kvarten etter å ha slått Anders Hovden. I kvarten møtte han Geir og selv med bra spill måtte han gi tapt her. Adrian slo Fredrik Meringdal i sin 1/8 finale i en jevn og god 4-2 kamp. Neste runde ventet Marcus Wærstad og etter 2 litt svake sett kom Adrian sterkt tilbake og spilte seg fram til avgjørende. Her fulgte de hverandre langt i en intens kamp helt til Marcus til slutt vant 18-16, litt surt men god match. Sondre var turneringens overraskelse i singelspillet der han i 1/8 møtte 1.seede Roger Andersson og dro i land en thriller av en match 17-15 i avgjørende, dette etter å ha ligget under 0-3 i sett. Etter dette tok han en ny skrell da han slo Lars Rønneberg 4-2 før han også møtte Marco i semi og tapte. Bronsje medlaje til Sondre det er sterkt!!