I morgen starter NM for Junior og Eldre Junior i Høyenhallen på Manglerud. Fokus BTK er arrangør og vi gleder oss til 3 fine dager. I kjent stil stiller B-72 opp med den største troppen i turneringen med hele 31 deltakere. Det skal konkurreres i 13 klasser og vi har gode muligheter for gull og medaljer i så og si alle klassene.

På lørdag går lagklassene. I Damer Junior Lag har vi med 5 lag, der våre 3 beste lag har 1.-3. seedingen i turneringen. Seieren er så godt som sikret, men kanskje vi klarer å tapetsere hele pallen også. Den største utfordreren er 4.seede Nesodden. På herresiden er det mer spenning. Her stiller vi med 4 lag, men det er kun 1.laget vårt som har realistiske sjanser om medalje. 1.laget er til gjengjeld 1.seedet og er regjerende norgesmestere i Junior Lag. Det blir derimot ikke noen lett oppgave å forsvare gullet da ungguttene fra Fokus blir sterke utfordrere. Volda og Ørsta stiller også et meget sterkt lag som også er med i gullkampen.

På søndagen skal de resterende junior klassene unnagjøres i tillegg til Eldre Junior Mix. I både Damer Junior Singel og Double er vi klare favoritter. I singel har vi de 6 antatt beste spillerne. 99er-jentene våre: Maja, Rebekka, Sarah og Nora er de 4 direktekvalifiserte, og etter all sannsynlighet blir det disse 4 på pallen. Katarina, Anne Sophie og Martine kan på en god dag også snike til seg en pallplass. Fra andre klubber har Rikke Skåttet (Nesodden), Mina Driveklepp (Volda og Ørsta) og Lisa Lange (Harestua) som er de største utfordrerne. I double er 3 av de 4 seede rene B-72 par, og det fjerde er et samarbeid mellom B-72 og Volda med Anne Sophie og Mina. Ingen reelle utfordrere bak disse.

I Herrer Junior Singel er det hele 81 påmeldte og mange gode spillere. Fredrik Meringdal (Volda og Ørsta) er første seedet, etterfulgt av våre største håp Adrian og Sondre. Bak de igjen kommer Fokus sine unge talenter Borgar Haug og Alexander Fransson. Det er disse 5 spillerne som sannsynligvis kommer til å knive om gullet, og det er veldig åpent mellom disse. De har også flere gode spillere under som de må passe seg for. Borgar er regjerende norgesmester i denne klassen. I double er Adrian og Sondre første seedet. De har spilt veldig godt sammen i eliteserien denne sesongen og har tatt mange gode seire. Sterke utfordrere er de regjerende norgesmestrene Borgar og Alex, og vinnerne for to år siden Fredrik Meringdal og Sigurd Tjalveson (Volda og Ørsta).

Eldre Junior Mix Double blir arrangert for første gang i Norge. Tidligere har det kun vært Junior Mix. I denne klassen har vi spleiset sammen årets to kongepokalvinnere, vår egen Maja og Marcus Wærstad (Stord). Disse er rankingmessig klare favoritter, men det blir spennende å se hvordan de kombinerer spillestilene sine. Bak der har vi Sondre og Rebekka, begge disse er offensive og har vist seg som gode double spillere før. De har riktig nok aldri spilt sammen i NM. Bak her har vi Borgar Haug og Anna Aasebø (Fokus) og Mikkel og Sarah (vant Junior Mix Double i fjor). Utenom disse har B-72 med mange sterke og jevne par som fint kan utfordre de seedede parene. Det er også par fra andre klubber en må passe seg for, Volda-paret Fredrik og Mina kan bli vanskelige å slå.

På mandagen er det Eldre Junior Singel, Double og Funksjonshemmede klassene. I de to funksjonshemmede klassene er det akkurat de samme 7 deltakerne, der vi har med Iver som er 4.seedet (midt i). Iver har hatt bra framgang og kan på en god dag utfordre de beste, vi går for gull.

I singel og doubleklassene er det mange av de samme deltakerne som i Junior. På damesiden kommer i tillegg Eldre Junior spillerne Ilka Doval (Eiker), Anna Aasebø (Fokus) og Kristin Eng (Fokus) som skaper litt spenning og kamp om gull og medaljer. I double spiller Anna og Kristin sammen og Ilka har slått seg sammen med Mina fra Volda. Disse kan være utfordrende å slå, men B-72 parene er favoritter. I herre klassene kommer kongepokalvinner Marcus Wærstad inn som favoritt i både singel og double (sammen med 2.seedet i singel, Fredrik Meringdal), men i senior NM viste Adrian at begge disse var fult mulige å slå. I tillegg til disse kommer våre eliteseriespillere Mikkel, Jonas og Anders inn, som på en god dag kan utfordre de bedre spillerne. Mikkel og Jonas har også kapret en 4.seeding i double og er med det i høyeste grad med i kampen om medaljene.

Oppsummert: Vi ligger an til å ta medaljer i alle klasser og har gode muligheter til gull i de aller fleste. Spillerne våre har trent og forberedt seg godt til mesterskapet, og vi håper dette bringer gode resultater. Med over 30 deltakere skal vi også være best på tribunen og sørge for god stemning under viktige kamper. Vi gleder oss!!