Ungdoms EM er ferdig for denne gang, og vi kan se tilbake på et historisk bra EM for Norge sin del. Det største høydepunktet er nok at vi for første gang noen sinne har fått en norsk jente i en 1/8 finale i singel i EM. I tillegg til dette har vi mange gode resultater å se tilbake på.

I lagspillet fikk vi disse plasseringene (fjordårets plasseringer i parentes):
– Damer junior: 12 (14)
– Herrer junior: 27 (31)
– Kadett jenter: 28 (30)
– Kadett gutter: 13 (26)

Damejuniorene beholder plassen i A-gruppa og øker med to plasser fra i fjor, i tillegg til at kadettguttene klarte å rykke opp. Spesielt at damene klarte å slå stornasjonen Frankrike var veldig oppløftende. Kadettjentene og juniorguttene klarte også å ende på høyere plasseringer i år. Juniorguttene var veldig nære å komme enda høyere da de tapte 2-3 mot Ungarn i gruppespillet, der den ene kampen endte med 9-11 tap i avgjørende.

I de individuelle klassene klarte vi å komme til 1/8 finale i tre klasser. Rebekka overrasket veldig i singel der hun blant annet slo Solomiya Brateyko (UKR), som er ranket nr 8 i Europa for juniorer! Rebekka vant kampen 15-13 i avgjørende sett. Hun ble første norske jente i en 1/8 finale i singel i EM noen sinne. Finn med sin makker Alexander Gillen fra Irland overrasket også stort med en 9. plass. De slo blant et belgisk par som var seedet som nr 7 i turneringen 12-10 i avgjørende. I tillegg til dette kom Katarina og Borgar til 1/8 finale i kadett mixdouble. At vi er i hele 5 1/8 finaler (2 i lag) i et og samme mesterskap er heller ikke hverdagskost for norsk bordtennis.

I tillegg til dette hadde de norske spillerne mange gode enkeltkamper, noen endte med hårfine tap og andre endte med seier:
– Adrian slår Xinyu Yang (ER U18 5) 3-1!
– Maja slår Stina Källberg (ER U18 13)
– Maja slår Leili Mostafavi (ER U18 24)
– Maja har 2-0 ledelse på Mariia Tailakova (ER U18 2)
– Sondre tapte 9-11 i avgjørende mot Istvan Molnar (ER U18 29)
– Rebekka slår Solomiya Brateyko (ER U18 8)
– Rebekka slår Leili Mostafavi (ER U18 24)
– Rebekka slår Filippa Bergand (ER U18 32)
– Nora/Sarah taper 9-11 i avgjørende mot 3. seedede Jing Ning/Xingtai Chen (som tok medalje i mesterskapet)
– Sondre/Maja slår 8. seedede Tobias Hippler/Luisa Sager
– Borgar slår Felix Wetzel (ER U15 14)
– Finn/Alexander Gillen (IRL) slår 7. seedede Florian Cnudde/Laurens Devos

Disse resultatene viser at vi til tider kan utfordre og til og med slå noen av de beste spillerne i Europa. Vi har flere spillere som gjør gode resultater og en god bredde av gode spillere i denne troppen. Dette lover godt for norsk bordtennis og gir håp for framtiden. Kanskje er vi med og kjemper om medaljer i EM om ikke så lenge. Dette ble siste ungdoms EM for den sterke 99 generasjonen, vi gratulerer dem med de gode resultatene de har oppnådd og vi ønsker dem lykke til med videre satsing som seniorspillere.