Den nasjonale sesongen er så smått i gang og før den starter for fult tar vi en titt på endringer i spillergruppene våre. B-72 har relativt mange spillere på høyt nivå i aldersgruppen 16-20 som står ovenfor en rekke viktige valg når det gjelder videre satsing. Her kommer litt informasjon om hvordan spillerne møter voksenverdenen, samt spilleoverganger.

Hilding og Mikkel ble begge ferdig på videregående i vår og har flyttet utenlands for å fortsette å satse bordtennis. Mikkel har flyttet til Kina og Hilding har flyttet til Sverige, vi tok et lite intervju med Hilding:

Hvilken klubb spiller du for?
– Jeg spiller for Esløv AI

Hvor bor du?
– Jeg bor i Esløv sentrum, deler leilighet med Luke Savill og Oscar Perman. En stor leilighet der alle har hvert sitt rom.

Hvor lenge blir du?
– Så lenge jeg føler at jeg har fremgang og det er gøy.

Hvordan ser sesongen din ut (seriespill i Norge og Sverige, turneringer)?
– Var litt for sein til å ordne seriespill i Svergie, så foreløpig er det kun seriespill i Norge i 1.divisjon, men håper å kunne få muligheten til å spille i Stiga ligaen. Kommer til å spille Norges cupene og NM. Det er også turneringer i Svergie som jeg allerede har spilt, Halmstad Masters og Växjø GP, men blir flere turneringer i Sverige utover sesongen.

Har du funnet deg godt til rette?
– Har det ekstremt bra her, alle tar godt vare på hverandre. Alle spiser lunsj og middag sammen, og det er en ekstremt sosial gjeng. Vi spiller også litt golf i helgene for å kunne koble av litt.

Hvilke målsetninger har du for sesongen?
– Målsetningen for sesongen er å så klart utvikle meg selv som spiller og oppnå noen gode resultater i Norge og Svergie.  Jeg håper også på å kunne spille noen utenlandske turneringer.

Hvilke målsetninger har du på lang sikt?
– Et langsiktig mål er å være aktuell for landslaget og få spille lag/singel EM/VM.

Hvor mye trener du?
– Mandag til Torsdag trener jeg 5-7 timer per dag, fredag 2.5-4 timer fordi ettermiddags passet er valgfritt. Lørdag er det som oftest morgen pass på 2 timer. Søndag hvile.

Har du noe studier eller jobb i tillegg til bordtennis?
– Til nå bare fokuserer jeg kun på bordtennis, er lite tid til noe annet.

Hva gjør du når du ikke trener?
– Vi spiller golf ellers bare slapper av. I blant ser vi på serie eller film sammen på kveldene.

Marius er også ferdig med vgs og skal et år inn i militæret. Der blir det nok begrensede muligheter for trening, men han kommer nok sterkt tilbake neste sesong. Adrian, Sondre, Rebekka og Maja har igjen et år til på NTG, de har også nå fått besøk av Anne Sophie som startet i 2. klasse. Rikke og Tone har meldt overgang fra Nesodden til B-72 og blir et fint tilskudd til klubben. Sunniva har også skjønt hvilken klubb som er best og meldt overgang fra Volda og Ørsta. Rikke og Sunniva har startet i 1. klasse på NTG. Vi har også fått Angelica fra Oslo og Kaja fra Kalbakken inn i klubben.

Sarah og Nora har meldt overgang til Stord Btk som en del av sin videre satsing. Nora vil fortsette å være en del av treningsmiljøet i B-72 samtidig som hun vil trene en del på Fornebu. Sarah har flyttet til Halmstad for å satse enda litt mer på bordtennisen samtidig som hun tar siste året på videregående. Vi ønsker begge to lykke til videre!