(Skrevet av Fredrik Langen) 

Denne helgen var det tid for en ny runde med divisjonsspill i Sverige.

På lørdag spilte Rebekka Carlsen sammen med Maja Haugen Gjelle for Arvika BTK i Pingisligan mot Halmstad BTK. Maja står over i første lagkamp. I første runde møter Rebekka Erika Front ener ’n til Halmstad. Her ble det tøff motstand og endte opp med 0-3 til Erika. Neste kamp for Rebekka var mot Tilda Johansson. Denne kampen ble litt jevnere, men holdt dessverre ikke og endte dermed 1-3. Det stod nå 4-2 i lagmatchen til Halmstad og Rebekka skulle spille med Jennifer Jonsson i double mot Erika og Tilda, men uheldigvis endte det med et 0-3 tap. Den siste matchen til Rebekka gikk mot Jennie Edvinsson, her startet det bedre med 11-5 til Rebekka i første sett. Men det holdt ikke helt ut og endte med 1-3 i favør av Jennie. Resultatet av lagmatchen ble til slutt 6-3 til Halmstad. På søndag spilte Maja sin første lagmatch for helgen mot Eslövs-PK. I denne lagmatchen var det Rebekka som sto over. Maja startet rett på mot Alex Galic og hang dessverre ikke helt med de to første settene. 3 settet ble noe jevnere, men endte med 7-11 og 3-0 til Alex. Neste match for Maja var mot Daniela Moskovits. Maja tapte første sett 4-11, neste 10-12, vinner tredje sett 12-10, men taper fjerde sett 5-11 (1-3). Maja spilte ikke double denne lagmatchen. Det endte med 6-3 i lagmatchen til Eslövs. Arvika ligger med det på 5. plass på tabellen.

I superettan spilte Katarina for Åsa IF på lørdagen. Denne gangen mot Halmstad BTK B og Våxtorps. Mot Halmstad startet hun mot Nicoline Koefoed etter at stillingen i lagmatchen er 0-2 til motstanderne. Katarina gjør en bra kamp og slår den danske landslagsspilleren Nicoline Koefoed 3-1 ganske lett. Double var det neste på lista og sammen med Katarina spiller Jessica Johnsson. I doublen var det jevnt 2-2, men holdt ikke helt og endte med 5-11 i avgjørende sett. Resultatet av lagmatchen var 6-1 til Halmstad BTK B. Neste kamp var mot Våxtorps der Katarina møtte de gamle klubbveninnene Sarah og Nora. Katarina tapte 1-3 mot Sarah, men klarte å slå Nora 3-0! Hun klarte også å slå den gode svenske spilleren Rebecca Andersson 3-0. I double tapte hun sammen med Jessica Johnsson 8-11 i avgjørende mot Sarah og Nora.

Noen andre som også spilte var Martine Toftaker og Rikke Skåttet for Dalen BTK i Divisjon 1 S. Her var det mye bra spill. Martine spilte ikke de første singelkampene i denne lagmatchen mot Lekstorps IF, men Rikke spilte. Hun starter sin første match mot Matilda Hansson. I denne matchen glir Rikke seg forbi all motstand og vinner 3-0 lett. Den neste matchen hun spilte var Leah Tveit Muskantor. Igjen vinner Rikke 3-0 og henter en enkel seier for laget. Double var det neste på lista for Dalen, her spiller både Martine og Rikke sammen. Doublen gikk som smør og skaffet en 3-0 seier. Rikke var nestemann i singel, hvor hun møtte Lina Svensson. Kort sagt, 3-0 seier til Rikke. Stillingen i lagmatchen var nå 5-4 til Lekstorps. I siste og avgjørende match setter de inn Martine. Presset var der definitivt. Det blir 2-2 i sett, og i det siste og avgjørende settet var det Martine som kom seirende ut av det med 11-8 i avgjørende og utjevner stillingen fra 4-5 til 5-5 uavgjort. Vi gratulerer jentene ved å vinne alle sine 5 singelkamper, og satser på litt bedre uttelling for de svenske spillerne neste gang så det blir lagseier. I serien ligger Rikke på 2. plass i oversikten over årets lagspiller. Laget ligger også på en fin 2. plass på tabellen.

Sist, men ikke minst spilte Henrik og Fredrik for Bôrtan IK i 2 div denne lørdagen. I første kamp møtte de Skövde som stilte med 3 stykker som het Martin.  Henrik startet sin første match mot Martin Jansson fra Skövde PK og var 3-0 enkelt. Fredrik spiller sin match mot Martin Jonsson og vinner 3-0. Den kommende matchen for Henrik mot Bjarke Krog endte dessverre med et tap for Henrik med 9-11 i avgjørende. Det står nå 2-3 i lagmatchen til Skövde, og Fredrik skal spille mot ener ‘n (Martin Johansson). Her ble det veldig tøff motstand og endte med 0-3 tap. Doublen foregikk mellom Henrik og Fredrik mot Martin Jonsson og Bjarke Krog. Her spilte både Henrik og Fredrik eksepsjonell bordtennis, med både kant og nettruller fra ende til annen og vant 3-0. Neste match var mot Henrik og ener ‘n. Det starter tøft for Henrik som taper de to første settene, 0-2. I neste sett vinner Henrik 11-5 og comebacket begynner. 4. sett vinner Henrik 11-9 etter tøff fighting og lange samt kvalitetsrike ballvekslinger. Siste og avgjørende sett var det kun små marginer som avgjorde hvem som skulle vinne, men det gikk ikke helt Henriks vei, og dermed endte lagmatchen med 3-8 til Skövde. Fredrik spilte siste match mot Bjarke Krog og vant 12-10 i avgjørende, men det telles dessverre ikke på kampskjemaet. I den fjerde runden spilte Bôrtan IK mot Mölndals BTK. Henrik starter matchen mot Freddie Helgesson, men kampen ender med et 1-3 tap. Neste match ble spilt av Fredrik mot Glenn Andersson. Lite å si, her ble det 0-3 tap. Henrik spilte neste mot Marcus Helin, som også spiller for Jevnaker i Eliteserien. Her starter Henrik bra og holder følge, men igjen er det små detaljer som dessverre ikke gikk helt Henriks vei, her ble det 0-3 tap. Den sjette matchen gikk mellom Fredrik og Joakim Boodh (ener ‘n). Joakim viste gode evner med ball som ikke Fredrik klarte å holde følge med. Lite å si igjen, her ble det 0-3. Lagmatchen endte med 0-8 tap. Det var hard motstand for laget denne helgen, men gutta kjempet bra hele tiden. Bedre lykke neste gang.