Mye bra bordtennis ble spilt i helgen. B-72 1 vant 1 av 3 kamper i Stigaligaen. B-72 D vant 2 av 3 i Dameserien. I tillegg til dette spilte  B-72 8 og 10 5. div avd C i Bjølsenhallen.

For fullstendige resultater se: her

Stigaligalaget vårt var ganske sterkt svekket når våre to antatt beste spillere, Sondre og Adrian, var skadet og ikke kunne spille. Laget fikk dermed inn nytt friskt og ungt blod i kadettlandslagsspillerne Henrik og Fredrik i tillegg til en av våre beste damespillere Rebekka Carlsen. Anders og Jonas stilte også sterkt opp. Laget fortsatte i samme spor fra i fjor med gode forberedelser, bra lagfølelse og fighting på hver ball både fra benken og ved bordet. Med denne helgens lag var vi underdogs i alle lagkampene, men visste at med godt spill var alt mulig.

På fredagen møtte vi Fornebu som gjennomførte et godt arrangement. B-72 var på ingen måte favoritt i denne kampen og visste at det kunne bli vanskelig (men fortsatt fult mulig å vinne). Anders startet med en fin 3-1 seier mot Casper Søndeberg samtidig som Rebekka hadde en bra kamp mot senior landslagsspiller Eskil Lindholm, som dessverre endte med 1-3 tap. Jonas fulgte opp med en sterk seier mot Anton Olovsson mens Fredrik tapte 1-3 mot Robin Petterson. Stillingen var 2-2 før to veldig avgjørende doublekamper. Anders/Jonas hang bra med mot Eskil/Robin og tapte begge de to første settene med minst mulig margin. Neste sett klarte Jonas og Anders å vende 3-8 og 7-10 til 13-11 seier. I 4. sett ble Eskil og Robin for gode og det endte med 1-3 tap. I den andre doublekampen hadde Rebekka og Fredrik en fin 2-0 ledelse, men klarte dessverre ikke å avgjøre kampen og tapte 9-11 i avgjørende. Eskil ble for god for Jonas og vant 3-0. Rebekka hadde gode muligheter mot Anton Olovsson, men tapte dessverre i avgjørende sett. Dermed ble det et 2-6 tap, med litt mer flyt i doublene kunne resultatet blitt helt annerledes.

Søndag morgen var det duket for kamp på hjemmebane mot Eiker. Denne kampen ble på mange måter lik som kampen mot Fornebu. Vi er klare underdogs, men henger til tider bra med. Jonas starter bra mot Kristoffer Engelbertsen og har en 2-0 ledelse, men taper dessverre de neste 3 settene jevnt. Fredrik starter også bra med en 2-0 ledelse over Vegard Sandberg. Vegard vinner de to neste settene før Fredrik klarer å sette han på plass i avgjørende sett. Veldig fin skrell!

Eneren til Eiker Gavin Maquire holdt et par nivåer høyere enn Rebekka og vant 3-0. Anders spilte samtidig mot Mats Meinseth. Anders har tidligere aldri slått Mats, men var klar for å gjøre noe med det nå. Men selv med en ledelse på 2-0 i sett og 8-4 i tredje sett, samt en 10-6 ledelse i avgjørende klarte ikke Anders å avgjøre kampen. Dermed ledet Eiker 3-1 etter de første singelkampene. I doublekampene hang vi bra med til tider, men var ikke stabile nok og tapte begge 1-3. Etter dette spilte Jonas mot Gavin samtidig som Rebekka spilte mot Kristoffer. Jonas tok et sett men måtte gi tapt 1-3. Dermed ble kampen til Rebekka avbrutt på ledelsen 2-1 og 10-5. Kristoffer klarte å drøye tiden nok til at Rebekka ikke rakk å slå inn matchballen, dermed slapp han å tape for en jente (som han tydeligvis var veldig redd for). Sluttstillingen ble 6-1 til Eiker.

Helgens siste kamp var mot Jevnaker. På papiret var dette en veldig jevn kamp. Denne kampen stilte Henrik isteden for Anders i singel. Fredrik gjør en god kamp mot Marcus Helin og har 2-0 i sett, men taper dessverre 2-3. Jonas tar en fin kontrollert seier mot Terje Herting. Jevnakers nye tilskudd er den gode svensken Peter Hedram, han ble for god for Henrik og vant 3-0. Rebekka møtte Olof Götestam og ga ikke bort mange poeng i 3-0 seieren. 2-2 før de viktige doublene. Anders og Jonas gjør en god doublekamp mot Hedram og Helin og vinner første settet før de taper 3 jevne sett. Rebekka og Fredrik spiller også en god double og vinner ganske greit 3-1 mot Terje og Olof. 3-3 før Jonas spiller mot Hedram og Henrik mot Herting. Henrik spiller bra og vinner 3-0 mot Terje. Jonas har ingen lett oppgave mot Hedram og taper 1-3. Rebekka spiller veldig bra og tar en litt overraskende 3-0 seier mot Marcus Helin før Fredrik avgjør kampen 3-1 mot Olof. Endelig en seier til B-72 som da får 2 poeng på tabellen. Dermed ligger de på en 5. plass i serien 2 poeng bak Vikåsen som har spilt en mer kamp.

Vi vil takke alle som kom og så på og bidro til arrangementet, det var gøy! En spesiell takk til Tora som fikset kantina, Liv som var speaker og Lasse som fikset streaminga sammen med Adrian og Sondre som kommentatorer. De neste kampene går 2-3. desember i B-72 hallen. Da skal B-72 spille 4 kamper mot: Laksevåg, Stord, Vikåsen og Fornebu. Spesielt kampen mot Vikåsen blir veldig avgjørende med tanke på sluttspillsplass til B-72.

(Skrevet av Tone)

I helgen har Akshaya, Tone og Yoana vært og spilt dameserien på Notodden. Førsteinntrykket av hallen var overraskende positivt.

B-72 vs Notodden BTK: Jentene ossa, fightet og klappet gjennom flere gode og jevne kamper. Lagånden og spiriten var på topp. Dette ga også resultater.
Yoana vs Ingeborg: 3-1
Tone vs Malin: 3-0
Akshaya vs Greta: 3-0
Tone vs Ingeborg: 3-1
Yoana vs Greta: 3-0
Akshaya vs Malin: 3-1

B-72 vs Fokus BTK: 2-6 Jentene møtte hard motstand i denne lagkampen. De fightet på, men det holdt ikke helt.
Yoana vs Aurora: 0-3
Tone vs Silje: 3-2
Akshaya vs Lisa: 2-3
Tone vs Aurora: 1-3
Yoana vs Lisa: 0-3
Akshaya vs Silje: 3-0
Akshaya og Tone vs Lisa og Aurora: 2-3
Tone vs Lisa: 0-3

B-72 vs Vikåsen BTK: 6-2 Etter å ha ladet batteriene opp igjen fortsatte jentene og kjempe. Med litt kok fra dommerne ble det spilt flere kamper enn nødvendig, som endte opp med å ikke telle. Den siste dameseriekampen for denne gang endte slik.
Tone vs Somjit: 0-3
Akshaya vs Cornelia: 3-0
Yoana vs Marie: 3-2
Akshaya vs Somjit: 3-0
Yoana vs Cornelia: 2-3
Tone vs Marie: 3-0
Akshaya og Yoana vs Somjit og Cornelia: 3-0
Akshaya vs Marie: 3-0

Marie som spiller for Vikåsen i dameseiren, har til tider spilt veldig bra, men har hatt dårlig uttelling. Mot Bodø tapte hun 2 av sine kamper 9-11 i avgjørende, den ene var mot nordnorges beste damespiller Kristina Pirtskhalava. Mot Notodden tapte hun 10-12 i avgjørende mot Malin Kristiansen og 11-13 i avgjørende mot Merete Tveiten. Mot B-72 hadde hun også 2-0 ledelse på vår egen Yoana, men tapte også her 12-10 i avgjørende. Jeg tror vi dermed trygt kan si at Marie var helgens mest uheldige spiller og ikke helt fortjener en kvote på 0-11 i singel som hun har nå. Derimot godt å se at spillet sitter og vi satser på bedre uttelling neste helg.

For tabell og fullstendige resultater se: her

I 5.divisjon avd C har gubbelaget B-72 8 og unguttlaget B-72 10 spilt. Voksenlaget bestående av Trygve Widding, Ronny Bredesen, Morten Steen og Steve Andreassen gjorde sakene sine bra og vant alle kampene: 9-1 mot Kobra, 8-2 mot Kjelsås og 7-3 mot B-72 10. Dermed leder de serien sammen med Oslo BTK 5. B-72 10 bestående av Truls Andreassen, Martin Maanum og Thomas Bye Gram spilte også bra.  De Oppegård 6, som stilte med kun 2 spillere, 10-0 og tapte 3-7 mot Oslo 5 og B-72 8. Begge lagene fikk mange jevne (og forhåpentligvis lærerike) kamper.

Neste helg skal den andre 5. divisjonsavdelinen spille sine første kamper på Harestua, samtidig som både 3. div og 4. div skal spille nye kamper. B-72 arrangerer samlerunden begge dager i B-72 hallen.