I dag starter Eliteserien i bordtennis for herrer, Stigaligaen, mens sesongstart for Dameserien er i morgen. I begge divisjonene stiller B-72 med lag bestående av unge spillere som trener bra og fortsatt er i utvikling.  Begge lagene har potensiale til å kjempe om pallplasser, men det ser ut til å bli to jevne serier der alt kan skje.


Fjordårets bronselag i Stigaligaen

Forrige sesong klarte herrelaget å komme til sluttspill (topp 4) i Stigaligaen. Dette var en veldig god og overraskende prestasjon der små marginer avgjorde. En ny sluttspillsplass er et naturlig mål denne sesongen. Derimot står laget ovenfor et par utfordringer. Mikkel har flyttet til Kina og er lite trolig aktuell for spill denne sesongen og Adrian er for tiden ute med en skulderskade. Derimot har laget fått inn Rebekka Carlsen, Fredrik Langen og Henrik Nilsen med på laget. I tillegg til Sondre, Jonas og Anders.

I Stigaligaen stiller Laksevåg, Eiker, Jevnaker, Vikåsen, Fornebu og Stord i tillegg til B-72. Laksevåg er nok å regne som favoritter også i år, men bak Laksevåg blir det trolig veldig spennende. B-72 spillerne har vist ved flere anledninger at de på en god dag kan slå omtrent hvem som helst i Norge. Vi fikk en god påminnelse om det da Henrik forrige helg slo Eskil Lindholm som nr 2 i Norge. Derimot må hele laget prestere godt samtidig for å slå de andre lagene. Gjennom god lagånd, hard trening og fighting på hver eneste ball, legger laget alt til rette for å klare nettopp dette.

I kveld spiller B-72 mot Fornebu (kl 18.00 på Fornebu) før laget har to hjemmekamper på søndag: kl 11.00 mot Eiker og kl 14.30 mot Jevnaker. Fornebu stiller med et godt lag med Eskil Lindholm, Anton Olovsson, Robin Petterson og Casper Søndeberg. På papiret er de favoritter, men fult mulig for B-72 å vinne kampen selv med et noe svekket lag. Eiker stiller trolig et enda litt sterkere lag og blir nok vanskelige å slå. Jevnaker derimot er det gode muligheter for å slå, til tross for at de har fått inn Peter Hedram som en ny ener. Vi satser på å få med oss 3 poeng fra helgen, men tar gjerne imot fler.

(For kampoppsett og tabell se: her


2. plassen fra dameserien forrige sesong

Damelaget har byttet ut alle spillerne sine. I år spiller Tone Todok, Yoana Wertebach og Akshaya Vimalasenan. De andre lagene i serien er: Bodø, Drammen, Fokus, Fornebu, Notodden og Vikåsen. B-72 har også med to spilllere til i dameserien, nemlig Marie Olavesen som har fått dispensasjon for å spille dameserie for Vikåsen og  Jeanette Haugen for Drammen.Det ser ut til å bli en rekordjevn serie der klubbene stiller med relativt jevne lag. Fokus stiller med en godt lag som kan bli utfordrende, men fult mulig å slå, de har også flere gode spillere de kan sette inn i harde kamper. Fornebu har Iwona Kuszaj som trolig vinner alle kampene hun spiller, om hun stiller hver runde blir Fornebu vanskelige å slå.

Første samlerunde arrangeres på Notodden hvor B-72 møter Notodden, Fokus og Vikåsen. Notodden stiller et brukbart lag som kan skape problemer for B-72. -Det blir nok en jevn kamp, men vi tror og håper at B-72 drar det lengste strået. Fokus blir også en spennende kamp, og B-72 må overraske litt for å dra hjem seieren. Vikåsen bør bli en fin seier.

(For kampoppsett og tabell se: her