Styremedlem i NBTF og hovedtrener i Skien BTK, Anders Haukedalen, skal delta som spiller i årets utgave av NM for Senior. Vi har tatt en liten prat med han i forkant av mesterskapet, klikk deg inn for å se hva han tenker!


Kort bio om Anders:

Alder: 23 (24 i år)
Bosted: Skien, Telemark
Stamme: Gewo Königsklasse 5
Forehand: Gewo Hype KR47,5
Backhand: TSP Super Spinpips Chop 2
Spiller i følgende klasser i NM Senior: Herrer Senior Single, Mix double med Malin Christiansen, Notodden BTK og Herrer B Double med Diego de Blas Rincon, Notodden BTK.

Vi tar det dag for dag, og starter med fredagens lagklasser:

 

Fredag:

Hva tror du om årets lagklasse, Anders?

«Vel, for å ta damene først så tror jeg arrangørklubben har gode muligheter! Ettersom de stiller med nesten halvparten av lagene. Mulig outsider i Stord BTK, også skal man aldri avskrive Fokus BTK heller.

I Herreklassen ser jeg det som (nesten) helt åpent. Det er overraskende mange sterke lag med, og jeg ser muligheter for både Modum BTK, Fornebu BTK, B-72, Hardanger BTK og Stord BTK. Om man ikke har planlagt å tilbringe fredagen i hallen under årets NM, tror jeg man gjør en kjempetabbe. På forhånd ser lagklassen mer spennende ut enn på lenge!»

Lørdag:

Lørdagen så har vi klassene Mix Double og Double, hvem kan løfte armene i været for seier her?

«Først og fremst må jeg si jeg er litt skuffet over prioriteringen av doubleklasser her til lands .. Det er de klassene Norge har best resultater i internasjonalt (mesterskap) og det er der jeg tror vi har størst potensiale. Double av mange ofte sett på som noe man gjør for gøy (misforstå meg rett, bordtennis skal være gøy uansett, men du ser poenget…). Dette fører ofte til stadig nye konstellasjoner av doublepar.

På bakgrunn av dette holder jeg søstrene Grutle Aasebø som favoritter i dameklassen, ettersom de av de påmeldte parene har absolutt lengst fartstid som doublepar.

Bilderesultat for marte og anna aasebø

I herreklassen virker det for meg som mer åpent og jeg kjenner ikke alle konstellasjonene der heller, men Lindholm/Rønneberg, Erlandsen/Wærstad, Zhang/Gudmundsen, Ojakangas/Ibenfeldt og Moldovan/Bing er alle par jeg har tro at kan havne topp 5.

I Mix Double så ville jeg satt pengene mine på Nilsen/Erlandsen fra Stord BTK eller Obradovic/Zhang fra B-72. Nora har jo akkurat blitt norgesmester i Eldre Junior Mix Double med Vegard Sandberg, Eiker BTK, så holder en knapp på Nilsen/Erlandsen.»

Herrer B Single går også lørdagen, dette er forøvrig en klasse arrangørklubben B-72 har vunnet 3 år på rad, hvem stiller sterkest i denne klassen tror du?

«Umulig å spå en vinner her! Såvidt jeg vet, så har det kun skjedd én gang de siste 10-12 årene at en førsteseedet spiller i B-NM har holdt seedingen sin (Jonas Flåøien i Molde 2016). Skal jeg tippe noen, så er det Kevin Aall fra Husøy & Foynland, om han orker alle kampene – eventuelt Aslak Vengbo fra Oppegård IL, han har vist stor fremgang denne sesongen!

Bilderesultat for kevin aall bordtennis

Søndag:

På søndagen er da det hele skal avgjøres, hvem er det som stikker av med kongepokalene i Damer Senior og Herrer Senior?

Anders, hvem ser du på som underdogs og hvem er favoritter før årets NM Senior?

«Damene først: Jeg ser at Sonja Obradovic, B-72, gjør comeback i NM, det blir spennende! Ellers har Ilka Doval vunnet det alle meste de siste 2 sesongene og bør absolutt kjempe i toppen igjen. Rikke Skåttet er jo også ei som har vist god fremgang de siste årene og seiler vel opp som en liten outsider til pallplass etter sølvet i U23 NM nå i Bergen.Fjoråratets kongepokalvinner, Maja Haugen Gjelle, og Rebekka Carlsen fra B-72 kan selvsagt heller ikke avskrives på forhånd.

Kan vi tørre å håpe at tellemetoden tas i bruk dette NM, om Skåttet og Obradovic møtes?»  

For herrene da, kan vi forvente et jevnt startfelt?

«Her er det helt åpent! Geir Erlandsen har litt å revansjere etter fjorårets finaletap og, til Geir å være, ikke helt topp prestasjon spillemessig. Det samme kan vel sies om Roger Andersson som har tilbragt sesongen som spellende lagledet for et meget sterkt Hardangerlag i 2. Divisjon. Borgar Haug tar stadig større skritt, men tør vi satse på at en 15-åring vinner kongepokalen? Marcus Wærstad, Eskil Lindholm med flere vil sikkert også ha et ord med i den diskusjonen .. Jummy Ojakangas seiler vel også opp som en «pallfavoritt» i år. Ganske åpent i herreklassen der altså, dette kan bli gøy!»

Hva skal til for å stå igjen som vinner og løfte kongepokalen?

«For å løfte kongepokalen kreves det selvfølgelig at man vinner kamper, at man har evne til å avgjøre kamper i sin favør, både ved å holde på ledelse og å snu tap. Både for herrer og damer blir det viktig å holde hodet kaldt, og ikke la nervene ta overhånd når det drar seg til. Spesielt blant herrene der det kan bli svært jevnt i år blir det mentale spillet viktig.

Overgangen til plastballen krever som vi har sett også endel fysisk, og vi vil nok se at det ikke lenger kun er serve og forehand som trengs, men at det blir et mer allsidig spill – de som i tillegg til ved bordet har gjort jobben i gymmen vil klart ha en fordel her tror jeg.»

Hva er din drømmefinale?

«For damene må det bli Ilka Doval mot Sonja Obradovic, ung og lovende vs. rutine!

Bilderesultat for sonja obradovic

I herrenes finale ønsker jeg meg en reprise av 2011-finalen mellom Geir og Istvan, den hadde det meste!»

Bilderesultat for istvan og geir

 

Nå er det kun 15 dager igjen til Senior NM, vi gleder oss masse!