Fredag kveld dro en gjeng på 17 B-72 spillere til Bergen for å spille NM for Eldre Junior. Et lite snøfall førte til store problemer for taxisjåførene veien opp til Montana Vandrerhjem der vi skulle overnatte. Den ene taxien ble stående fast i en bakke og måtte bli tauet opp, mens spillerne måtte gå etter.

Etter en god natts søvns var det klart for double og lag på lørdagen. Som forventet var det mange spennende og gode kamper. Høydepunktet var at vi vant begge lagklassene nesten uten å tape enkeltkamper. Førstelaget til damene bestående av Maja, Rikke og Sunniva tok gull og vant alle lagkampene 3-0.  Andrelaget med Tone og Martine tok bronse etter 3-1 seier mot Bodø 1 og 1-3 tap mot Stord i semi. Førstelaget til herrene med Sondre, Adrian, Mikkel, Jonas og Anders slo Molde 3-0, Hardanger 3-1 før de i finalen tok en sterk 3-0 seier mot hjemmeklubben Laksevåg. Gratulerer!

I herredouble tok Mikkel/Sondre et fint NM sølv etter å ha slått Eikerparet Vegard Sandberg/Mats Meinseth i semifinalen. I finalen ble det tap mot Borgar Haug/Finn Vetvik. I damedouble tok Rikke/Sunniva gull etter seier mot førsteseedede Sarah/Nora (Stord) semi og Anna/Kristin (Fokus) i finalen.

På søndagen ble det kjempet om medaljer i mix og singel. Vi hadde ingen seedede par i mixdouble og det så lenge mørkt ut med tanke på medalje. Derimot klarte Fredrik/Sunniva det kunststykke å slå ut førsteseedede Borgar/Anna (Fokus) i kvartfinalen, med 2 poeng i avgjørende sett. I semifinalen ble det dessverre tap mot Vegard/Nora som vant klassen.

 

I singel fikk vi tre medaljer. I dameklassen fikk vi en ren B-72 semifinale mellom Rikke og Maja, der Rikke til slutt vant. I finalen ble Ilka Doval (Modum) litt for god. Dermed ble det sølv til Rikke og Bronse til Maja. I herreklassen tok Adrian en fin bronse etter seier mot førsteseedede Eskil Lindholm i kvarten 3-1. I semifinalen ble dessverre stopp mot Borgar.

Totalt ble det 3 gull, 2 sølv og 5 bronse.

I løpet av turneringen var det også mange fine skreller:
– Jonas slo Vegard Sandberg og Gard Egenberg
– Adrian slo Eskil Lindholm
– Rikke slo Nora og Sarah
– Martine slo Sarah
– Fredrik/Sunniva slo Borgar/Anna
– Rikke/Sunniva slo Nora/Sarah

I kjent Bergen-stil skjedde det også en del kok og uforutsette ting:
– Taxien måtte taues
– Anders fikk plutselig en mixpartner et kvarter før klassestart på grunn av frafall og måtte løpe halve veien ned fra Montana
– Det var smart å ha med ekstra sokker til hallen etter en gåtur ute i søla
– Noen tok raskeste veien fra Montana til hallen på 20 min, mens andre utforsket nye veier og brukte 40 min isteden
– På grunn av snøvær både i Bergen og Oslo ble flyet innstilt. Etter et par timer i kø fikk vi ombooket billettene og fikk gratis middag og hotellovernatting av Norwegian.
– Hotellet hadde et treningsrom som ble brukt flittig av blant annet Fredrik og Martin, heia benkpress!
– Brannalarmen på hotellet ble utløst 00.20 pga matlaging til alle de værfaste gjestene
– Det nye flyet vårt som skulle gå 13.30 på mandagen, ble selvfølgelig forsinket og gikk 14.50 isteden.
– Jonas, Sindre og Anders måtte dra rett fra flyplassen til hallen for å være trenere på nybegynnerpartiet.

Alt i alt ble det nok et godt gjennomført NM av B-72. Og det er ingen tvil om at det ble en spennende tur, og at vi har blitt noen opplevelser rikere. Neste helg er det siste samlerunde i både Stigaligaen og Dameserien. Før det skal damene på onsdag ha en kamp mot Fokus der de kjemper om 2. plass i serien. Det er også under 3 uker til vårt eget Senior NM. Vi gleder oss.