Årets første NM står for dør og dette er første gang i historien at et eget NM for Eldre Junior arrangeres. NM-et spilles i Haukelandshallen i Bergen og B-72 stiller med 18 spillere som er den største troppen under mesterskapet.

Vi skulle egentlig vært 20 spillere, men Rebekka og Katarina måtte trekke seg pga skade og sykdom. Enkelte av de deltagende spillerne har også slitt med sykdom i det siste og er noe redusert. På tross av en svekket tropp har vi gode medaljesjanser i alle de funksjonsfriske klassene.

På lørdagen spilles lag og double, trekningen er allerede klar og ligger her: http://resultat.ondata.se/000489/

I Damer Eldre Junior Lag er vi første seedet. Laget består av Maja, Rikke,  Martine og Sunniva. De møter først Bodø 2 i kvart finale som bør bli en kontrollert seier. I semifinale blir trolig Fokus motstandere som har Anna Aasebø, Krisitin Eng og Lisa Lange. Dette blir en mye tøffere kamp, men B-72 er fortsatt sett på som greie favoritter. På den andre siden av trekninga går B-72 2 (Anne Sophie og Tone) mot Stord i semifinalen. Stord stiller med tidligere B-72 spillere Sarah og Nora. Stord blir trolig for sterke for andrelaget vårt, men det ligger an til å bli en ekstremt spennende finale mellom Stord og B-72 1.

I Herrer Eldre Junior Lag stiller B-72 med 3 lag. Førstelaget bestående av Adrian, Sondre, Mikkel, Jonas og Anders er seedet som nr 2 og gull er innenfor rekkevidde. De møter trolig Molde første kamp og enten Fokus eller Hardanger i semifinale, før trolig Fornebu eller Laksevåg står klare i en eventuelt finale. Fornebu med Eskil Lindholm, Finn Vetvik, Sigurd Tjalveson  og Marlone Babsvik er første seeded og favoritter. Men med Sondre og Adrian i toppform samt Mikkel som har tatt store steg i Kina er alt mulig. B-72 2 med Henrik og Fredrik i spissen kan også slå godt fra seg i turneringen og kanskje ta en medalje med litt flyt.

I Damer Double er Maja/Martine og Sunniva/Rikke våre største medaljehåp, de er henholdsvis 2. og 3. seeda. Trolig blir det en grei vei fram til semifinalene der det ligger an til harde kamper mot Anna/Kristin (Fokus) og Nora/Sarah (Stord). Herfra og inn er det veldig åpen hvem som tar sølv og gull.

I Herrer Double har vi ingen seedede par, men Mikkel/Sondre, Henrik/Fredrik, Anders/Jonas og Hilding/Martin er alle par som kan overraske og komme langt i turneringa. Spesielt Mikkel/Sondre har gode muligheter for medalje og gull, men da må de klare å slå første seedede Marcus Wærstad (Stord)/Eskil Lindholm (Fornebu) i kvartfinalen.

I Mix har vi heller ingen seedede par, men vi har flere sterke par som kan ta medalje. Jonas/Martine tok sølv i denne klassen i fjor der de blant annet slo Anna/Borgar (Fokus) som er første seedet nå. Kanskje de klarer å overraske med nok en medalje. Mikkel/Maja er vårt høyeste rankede par og bør være med å kjempe om medaljene. Henrik/Rikke og Fredrik/Sunniva er også sterke kandidater.

Damer Singel blir rekord spennende for B-72 sin del, i fjor dro vi med oss nesten alt som var av medaljer, i år blir det neppe slik. Med Rebekka skadet er Maja alene vårt største gullhåp. Hun tok derimot alle mulige singelgull i fjor, så vi satser på at hun drar med seg enda et. Hennes sterkeste konkurrenter blir Ilka (Modum), Anna (Fokus), Nora og Sarah (Stord). Vi har også Sunniva, Martine, Rikke og Anne Sophie rett bak som også kan blande seg inn i medaljekampen.

Herrer Singel blir som alltid veldig spennende. Fjordårets gullvinner, Adrian, og bronsevinner Sondre er våre to største medaljehåp. Mikkel blir veldig spennende å følge etter et halvt år med trening i Kina, han kan også fort ta en medalje. Henrik slår stadig til med et par NM-skreller og kan fort også slå godt ifra seg, det samme kan Fredrik og Jonas også.

Vi ser fram til mange spennende kamper og håper på mange medaljer!