Dag 2 av VM var om mulig enda bedre enn dag 1. Norge tok en ny seier og vi var vitne til mange gode matcher og skreller.

Norge slo Maldivene 3-0

Denne kampen gikk også fort over og jentene ga ikke bort et sett denne gangen heller. Rikke fikk sin VM debut og gruset den beste spilleren til Maldivene som var ranket nesten 400 plasser høyere. Ilka møtte 2-eren og vant ganske komfortabelt. Maja sin motstander i siste matchen er kun 10 år gammel og er med det turneringens yngste spiller. Dette førte til noen diskusjoner blant den norske delegasjonen på tribuna.

De fullstendige resultatene ble:
Rikke (WR 734) vs Aishath Nazin (WR 368): 11-8, 11-7, 11-8
Ilka (WR 178) vs Mueena Mohamed (WR 790): 11-8, 11-4, 11-4
Maja (WR 511) vs Fathimath Dheema Ali (WR UR): 11-4, 11-7, 11-5

Sverige fortsetter å imponere på hjemmebane:

Det svenske damelandslaget spilte i dag en imponerende kamp mot Hviterussland der de vant 3-1. I denne kampen tok blant annet Linda Bergstrøm en stor skrell mot den gamle storspilleren Victoria Pavlovich. Det svenske damelaget ligger på 3. plass i gruppa og er fortsatt med i kampen om å nå 1/8 finale. Det gjør de hvis de slår Russland som de møter kl 10.00 i morgen.

Herrelaget hadde to kamper i dag. Første kamp var mot Hong Kong som er antatt bedre enn Sverige. Dette ble en jevn og spennende kamp som fort kunne tippet begge veier. Til slutt kunne Sverige feire etter sterk laginnsats, i avgjørende kamp vant de hele 3-0 og det var Jon Persson som fikk spille avgjørende kamp mot Ho Kwan Kit. Senere på dagen møtte de Tyskland som er favoritter i gruppa. De ble et hakk for gode og Sverige måtte gi tapt 0-3. De ligger derimot godt an til å kapre 2. plassen i gruppa.

England øyner ny medalje:

Det engelske laget imponerte stort for to år siden med å ta bronsemedalje i lag VM. Etter dagens spill ligger de godt i rute til å ta enda en medalje. Først på dagen møtte de Taiwan som er ranket som nr 6 i verden, England er ranket 12. Paul Drinkhall (WR 52) var først ut mot Chuang Chih-Yuan (WR 16) og vant 12-10 i avgjørende! God skrell! Liam Pitchford (WR 65) fulgte opp med en 3-1 seier over Chen Chien-An (WR 30). Samuel Walker tapte dessverre sin 3-er kamp før Liam Pitchford også klarte å slå Chuang, hele 3-0.

På kvelden møtte de 3. seedede Japan som er sett på som en av de største utfordrerne til Kina. Paul Drinkhall startet sterkt mot Jun Mizutani (WR 11) og ledet 2-1, men måtte gi tapt i avgjørende. Liam Pitchford ser ut til å ha sin livs beste turnering da han starter med å slå japans wonderkid på 14 år, Tomokazu Harimoto (WR 13). Liam vinner 11-5, 11-5, 11-3, det er stort! Samuel Walker (WR 96) står for dagens største skrell da han slår Koki Niwa (WR 9) hele 3-0. I neste kamp klarer Liam å avgjøre kampen ved å slå Mizutani 11-8 i avgjørende sett. England ligger an til å vinne pulja og gå direkte til kvartfinalen. Det er tydelig at landslagstreneren Marcus Sjöberg (fra Sverige) har gjort en god jobb med gutta.

Andre opplevelser:

– Kina tapte sitt første (og så langt eneste sett i dag) Tomas Konecny fra Tsjekkia stod for denne bragden da han tok et sett mot Lin Gaoyuan.
– Det slovenske herrelandslaget er så vidt vi vet det eneste herrelandslaget med kvinnelig coach.
– Slovenia tok en stor skrell ved å slå Egypt 3-1. Bojan Tokic (WR 111) slo Omar Assar (WR 13) 3-0, dagen etter at Omar slo selveste Timo Boll.
– Jonas og Anders møtte på Chen Weixing.