Første dag av VM i Halmstad er unnagjort – en perfekt åpning for Norges del!

Dag 1 av VM og B-72-redaksjonen fikk endelig sett inne i gigantiske Halmstad Arena, ettersom utsiden hadde blitt nøye inspisert kvelden i forveien. Vi varmet opp med litt utebordtennis på bordene utenfor hallen, og ble møtt med mange tilskuere som ønsket oss lykke til i VM. Perfekt start :)

Hall A:

Hovedhallen, der det spilles på 3 bord frem til de siste dagene. Her spilles kun kamper fra Champions Division (De 24 beste Herre-lagene og de 24 beste Dame-lagene).

Hall B:

Også her er det 3 bord – alle til Champions Divison, i tillegg til at 2. divisjon spiller i denne hallen. Bak de 3 bordene er det satt opp en vegg, for å skille Champions Division og 2. divisjon. Totalt 9 bord i B-hallen, 3 til Champions og 6 til 2. divisjon.

Hall C:

Hall C er hallen Norge spiller sine kamper i.  Denne hallen har 12 bord og en tribune på den ene langsiden.


(I bildet kan man se de norske stjernedommerne Karl Børre Reite og Torstein Rønningen på bordene til høyre, mens Norge spiller nederst til venstre) 

Norge – Sri Lanka

En kamp som egentlig aldri ble noe særlig spennende. Ilka hadde full kontroll i sin første match og vant komfortabelt 3-0. Rebekka møtte Sri Lanka’s 1’er og vinner like også 3-0. Maja ville ikke være noe dårligere, og vant også hun rimelig enkelt 3-0 i Norges aller første kamp i dette VM. Som nevnt tidligere på NBTF sine sider og vår Facebook-side så ble kampen mot Bangladesh i kveld avlyst. Så Norge står altså med 2 av 2 mulige seirer etter første dag av VM. En perfekt start!

Gledelig å se så mange kjente norske fjes til stede under landskampen til Norge. Bengt og Svenn Erik var der fra administrasjonen. I tillegg var mange av foreldrene til spillerne til stede + lederne til både Trondheim BTK og Laksevåg BTK, Rolf Erik Paulsen og Otto Hatlebakk var der. Det var også flere norske til stede, blant annet flere av dommerne som skulle dømme kamper senere på dagen var til stede.

Ellers fra VM-dagen, sett fra øynene til B-72’s Anders og Jonas:

Nesten-skrell for damene til Sverige mot Singapore:

Etter en nokså rask lagkamp i C-hallen, forflyttet vi oss litt rundt og kikket på alt livet i hallen, før vi fikk snublet oss inn i hovedhallen og sett på Sverige – Singapore for damene. Denne kampen startet samtidig som våre jenters kamp, så vi kom inn på stillingen 2-1 til Singapore og den fjerde kampen mellom Mathilda Ekholm (WR 37) og Feng Tianwei (WR 4). En kamp som så ut til å bli enkel for Feng Tianwei etter at hun gikk opp i en rask 2-0 ledelse, samtidig som frustrasjonen var lett å spore fra Mathilda. Men den venstrehendte svensken snudde kampen og vant 3-2 til ellevill jubel blant hjemmefansen! En fantastisk opplevelse å sitte blant så mange ivrige svenske fans. Linda Bergström hadde lenge gode muligheter i den avgjørende matchen. Hun hadde blant annet 1-0 i sett og 9-8 før hun bommet på egen serve og tapte setter 11-9. Kampen endte 1-3 og dermed 2-3 tap i åpningskampen.

 Omar Assar storspilte for Egypt:

Samtidig som damene gjorde ferdig sin match, begynte Tyskland – Egypt. En match Tyskland må ses på som store favoritter på papiret. Det var en mann som ville det annerledes, Omar Assar storspilte til tider og vant 3-1 mot Ruwen Filus og 3-2 mot Timo Boll. Det holdt ikke for Egypt som måtte gi tapt 3-2 i lagkampen.

De svenske herrene viser god form:

Det svenke herrelandslaget møtte Romania i sin første kamp. Kristian Karlsson og Mattias Karlsson storspilte og slo henholdsvis Ovidiu Ionescu og Hunor Szocs 3-0 og 3-1. Jon Persson møtte den gamle storspilleren Adrian Crisan i 3. kampen, og dette ble en skikkelig rysare. De to første settene gikk til Persson som smalt det aller meste knallhardt inn med forehand. De neste settene viste Crisan gammel storhet og plutselig ble det avgjørende sett. På 14-12 kunne Persson endelig juble løs. Sverige vinner 3-0 og viser at de har formen inn til å komme langt i VM.

Kroatia feide over Østerrike og England vant greit over Hviterussland:

Etter en kort matbit og litt frisk luft gikk vi inn igjen for å overvære den høytidelige åpningen av VM, samt få med oss 3 spennende kamper i B-hallen. B-hallen er litt mindre enn A-hallen, i alle fall avstanden fra tribunen til bordene. Så man kommer utrolig tett på spillerne og spillet. På det nærmeste bordet møtte Taiwan Singapore. Her var det mye bra spill med blant annet Gao Ning, Chen Chien An og Chuang Chih-Yuan. Taiwan var sterkest og vant 3-0. Bakerst i hallen så vi at de tidligere europamesterne Østerike ble litt tatt på senga av et godt Kroatisk lag som hevet seg noen hakk over sitt vanlige nivå. Det var nok at syke ballvekslinger og usaklig harde slag og plutselig var det 3-0 til Kroatia.

Den siste kampen var mellom England og Hviterussland. Først ut var Paul Drinkhall mot Pavel Platonov. På papiret var Drinkhall ganske klar favoritt, og han startet også sterkt med 11-2 i første sett. Etter dette hever Platonov nivået betraktelig og spillerne følger hverandre hele veien de neste fire settene. Med noen ballvekslinger fra en annen verden vant til slutt Drinkhall 13-11 i avgjørende. Neste kamp var mellom Liam Pitchford og legenden Vladimir Samsonov. Samsonov som har nådd 42 år måtte denne gangen gi tapt mot ungt pågangsmot, men han klarte å presse Pitchford til et avgjørende sett (og satte et par ville backhand pisker på veien). Til slutt fikk Samuel Walker æren av å avgjøre kampen. Vi var også så heldige å få tatt bilde med hele det Engelske laget etter 3-0 seieren.

Andre opplevelser:

Det var en stor opplevelse å se mange av verdens aller beste spillere i aksjon. Vi fikk se Ma Long, Fan Zhendong, Timo Boll, Dimitrij Ovcharov, Chuang Chih-Yuan og mange fler. I tillegg fikk vi hilse på en gammel EM-medaljør Aleksandar Karakasevic, Dan fra Table Tennis Daily samt at vi så 3 ganger verdensmester i singel Wang Liqin gå litt for fort forbi. Vi klarte også å få autografen til hele det taiwanske landslaget.