Dag 4 i VM er over og nå er gruppespillet i resten av divisjonene ferdigspilt. Norge spilte i dag mot Bosnia-Hercegovina i kampen om 2. plassen i gruppa. Heller ikke i dag hadde Norge helt hellet med seg og tapte 0-3.

Her er de fullstendige kampresultatene:
Ilka (WR 178) – Snezana Markovic (WR 606): 11-5, 9-11, 8-11, 6-11
Rebekka (WR 326) – Emina Hadziahmetovic (WR 243): 11-4, 11-7, 9-11, 8-11, 6-11
Maja (WR 511) – Sanja Milojica (WR 660): 8-11, 9-11, 3-11

I morgen møter de Kazakstan kl 16.00 i sluttspillet.

Championship division damer 1/8 finaler:

Østerrike slo Tyskland i en thriller. Møter Kina i kvartfinalen, Sofia Polcanova fra Østerrike lå under 0-2 og 1-5 mot Petrissa Solja i den fjerde matchen. Så snudde hun kampen, før til slutt LIU Jia vant 3-2 og komfortable 11-5 i siste sett mot Sabine Winther.


(Polcanova etter kampen) 

Ukraina overrasket mot Singapore. Feng Tianwei stod for Singapores to seiere. Tetyana Bilenko (WR 93) og Ganna Gaponova (WR 63) overrasket begge to med å slå Yu Mengyu (WR 50), begge ukrainerne er deff, tydelig at Yu Mengyu sliter litt med det. Ukraina møter Japan i kvartfinalen.

Nord Korea vant greit 3-0 over Russland og møter Sør Korea i morgendagens kvartfinale. Da får vi se om landene har blitt gode venner eller om det bryter ut en ny krig. God bordtennis blir det uansett.

Hong Kong slo Taiwan 3-1 i en jevn kamp og møter Romania i kvartfinalen.

Championship division herrer, siste gruppespillrunde:

England, Kina, Tyskland og Sør Korea ble gruppevinnere og er direkte videre til kvartfinalen. Sør Korea tapte i dag 1-3 mot Kroatia, mens Østerrike slo India (etter å ha ligger under 0-2). Dette førte til at det ble kamptelling mellom Frankrike, Østerrike og Kroatia der forhåndsfavoritten Frankrike endte sist og røyk ut. Portugal hadde en veldig hard og avgjørende match mot Tsjekkia i dag der de heldigvis vant og avanserte.

Taiwan gikk også videre etter en overraskende hard match mot Hviterussland. Samsonov vant første kamp mot Chen Chien-An før Pavel Platonov (WR 136) stod for en kjempe skrell da han slo Chuang Chih-Yuan (WR 16). Deretter fulgte 3 jevne 1-3 matcher som alle tippet Taiwan sin vei.

Tyskland møtte Slovenia i siste runde, det var på forhånd klart at Tyskland ble ener i gruppa og at Slovenia var ute. Derfor stilte Slovenia uten eneren sin Bojan og Tyskland stilte uten Timo Boll. Dette skulle fortsatt bli en lett 3-0 match til Tyskland, men ungguttene fra Slovenia ville det annerledes. Tyskland ledet 2-0 i kamper før Darko Jorgic (WR 76) møtte Dimitrij Ovtcharov (WR 3). Jorgic reddet mange settballer, og skaffet seg en settball selv, i første sett før han måtte gi tapt 11-13. Neste sett lå han også under 10-5 før han hentet opp og vant 17-15 med et par backhandpisker Kreanga hadde vært stolt av. Deretter vant han to sett 11-9 og dagens sensasjon var dermed et faktum. Neste kamp møtte Deni Kozul (WR 141) Bastian Steger (WR 23) hvor Deni også klarte å vinne 3-1. I siste og avgjørende match ble Ruwen Filus (WR 21) litt for sterk for Jan Zibrat og vant 3-0.

Hong Kong – Romania ble dagens lengste match med 3 timer og 54 minutter, de var ferdig 22.54 på kvelden. Hunor Szocs (WR 66) startet med å slå Wong Chun Ting (WR 7) 3-1 før Ovidiu Ionescu (WR 57) slo Ho Kwan Kit (WR 35) 11-9 i avgjørende. Cristian Pletea (WR 250) tapte mot Lam Siu Hang (WR 68) 1-3, der alle de tre tapte settene ble avgjort med 2 poeng. Ovidiu Ionescu tapte i avgjørende mot Wong Chun Ting. I den avgjørende matchen måtte Hunor gi tapt mo Ho Kwan Kit 9-11 i avgjørende sett.

Stjernejakt:

(B-72 sklir rett inn på det spanske landslaget)


(Panagiotis Gionis)


(Timo Boll)


(Dimitrij Ovtcharov)


(Tickan) 


(Jean-Michel Saive)


(Simon Gauzy)