Dag 5 av VM bød på en etterlengtet opptur for det norske damelaget. I 1/8 finalen i divisjon 3 (kampen om plassene 49-56) møtte de Kazakstan. I dag ble heiagjengen forsterket betraktelig da vi fikk besøk av Rune Tribune som var på sitt 47. VM (målet hans er å se på 50 VM før han blir 50 år). Dette ga trolig jentene et lite ekstra kikk. Med 2 11-6 seire i avgjørende klarte de å vinne kampen 3-1 og gå videre til kvartfinale. Der møter de Malaysia kl 10.00 i morgen. Malaysia har vunnet alle kampene sine 3-0 i gruppespillet og tok over førsteseedinga til Azerbajan, de blir vanskelige å slå.


(Foto: NBTF, Ghassan Chaer) 

Fullstendige resultater:
Rebekka (WR 326) – Nataliya Sladkova (Wr 328): 7-11, 11-6, 11-4, 8-11, 11-6
Ilka (WR 178) – Zauresh Akasheva (WR 392): 11-9, 11-8, 11-5
Rikke (WR 734) – Anastassiya Lavrova (WR UR): 7-11, 5-11, 8-11
Ilka (WR 178) – Nataliya Sladkova (WR 392): 11-6, 12-10 6-11, 8-11, 11-6

Kvartfinaler i damenes Championship division:

Kina møtte Østerrike i sin kvartfinale og vant ikke overraskende 3-0. I semifinalen møter de Hong Kong som beseiret Romania i sin kvartfinale. Japan vant også 3-0 i sin kvartfinale mot Ukraina, men dette gikk ikke like knirkefritt. I første kampen hadde nemlig Mima Ito (WR 7) to matchballer mot seg i avgjørende sett mot Margaryta Pesotska (WR 182). Mima Ito holt nervene i sjakk, i motsetning til Pesotska og dermed ble det seier til Ito.

Nord Korea og Sør Korea skulle møtes til kamp i den siste kvart finalen. Derimot skjedde det noe uventet. Som en del av en større fredsforhandling nektet lagene å spille mot hverandre og bestemte seg helle for å slå seg sammen og spille sammen i semifinalen. De skal da spille under Koreas gjenforeningsflagg som ikke har blitt brukt siden 1991 da de også konkurrerte sammen. Det har blitt gjort mange unntak fra ITTF sine regelverk for å få dette igjennom, men når det er snakk om fred er de ganske fleksible. De har dermed et lag med 10 spillere og 2 coacher, det blir spennende å se hvordan de løser det i praksis i semifinalen mot Japan.

1/8 finaler i herrenes Championship division:

Japan slo Hong Kong i dagens første 1/8 finale 3-0 før Sverige møtte Taiwan i sin kamp. Sverige hadde 2-0 i kamper før Taiwan kom tilbake og utlignet til 2-2. Til slutt kunne Mattias Karlsson strekke armene over hodet og feire at kvartfinaleplassen var sikret. På slutten av dagen stod det igjen to 1/8 finaler. Østerrike mot Portugal og Brasil mot Croatia. Østerrike og Portugal startet rundt 19:40 (pga Sverige-kampen) mens Croatia – Brasil startet til oppsatt tid (19:00). Kampene ble ikke uventet veldig spennende og veldig lange. Østerrike klarte å beseire Portugal 3-1 i avgjørende kamp, da hadde kl blitt 23:01. På tidspunktet lå Gustavo Tsuboi (Brasil) under 1-2 i sin avgjørende kamp (det var 0-2). Han snudde kampen og vant til slutt 11-9 i avgjørende til ellevill jubel. Kampen var ferdig 23.18 og hadde dermed var i 4 timer og 18 minutter (turneringens lengste, så vidt jeg vet).

Andre ting:

– Pavel Fertikowski fra Polen mistet skoen sin i en ballveksling på matchball imot mot Deni Kozul.
– Tsuboi, Gardos og Freitas måtte på do i løpet av kampene sine i 1/8 finalene.