Dag 6 er over og Norge spilte kvartfinale divisjon 3 mot Malaysia. Det Malaysiske laget har imp0nert og markert seg som kanskje det sterkeste laget i divisjonen. Det ble noen jevne enkelt kamper, men Norge tapte til slutt 0-3. Norge fikk dermed plassering 53-56 i VM. Laget og spillerne har mye å jobbe med på alle områder, men de er fortsatt unge og har muligheten til å ta store steg.

Fullstendige resultater:
Ilka (WR 178) – Ho Ying (WR 344): 7-11, 11-7, 11-5, 10-12, 9-11
Rebekka (WR 326) – Alice Chang (WR 444): 11-6, 6-11, 6-11, 5-11
Maja (WR 511) – Karen Lynn (WR UR): 10-12, 11-8, 2-11, 2-11

Semifinaler Championship division damer:

Første semifinalen var mellom Japan og det nye sammenslåtte Korea. En del unntak ble gjort for denne kampen. Det ble opprettet en ny benkerad bak den ordinære slik at de tilsammen 9 spillerne fra de Koreanske lagene fikk lov til å være med. For at dette skulle bli rettferdig fikk også Japan en ekstra benkerad som fungerte som en ekstra heiagjeng. Korea fikk også lov til å benytte begge sine coacher. I første kamp møttes Mima Ito og Jeon Jihee (Sør Korea), Mima Ito vant ganske lett 3-0. Neste kamp var mellom Kasumi Ishikawa og nordkoreanske Kim Song I, denne kampen ble mye jevnere. Det ble en skikkelig thriller i avgjørende sett. På 10-10 fikk nordkoreaneren en kantball og fikk dermed matchball. Ishikawa henter opp igjen og på stillingen 13-12 treffer Kim både nett og kant og utlikner. På tross av dette klarer Ishikawa å dra i land seieren 16-14. I tredje og siste kamp vant Miu Hirano mot Yang Haeun 3-1.

Den andre semifinalen var mellom Hong Kong og Kina. Første kamp var mellom Soo Hoi Yam Minnie (WR 36) og regjerende verdens og olympisk mester Ding Ning (WR 11). Ding Ning var storfavoritt, men det hjalp henne lite når Minnie spilte sin livs beste kamp. Alt så ut til å sitte for Minnie og hun vant 3-0. Neste kamp var mellom Doo Hoi Kem (WR 17) mot Zhu Yuling (WR 2). Denne matchen ble en veldig jevn 5-setter og Kina var nære å ligge under 0-2, men Yuling klarte å vinne i avgjørende. De neste kampene gikk heller ikke knirkefritt for Kina, men de klarte å vinne 3-1 i to jevne kamper. Kina ser fortsatt ut til å være best, men Hong Kong viser at de ikke er uslåelige. Kina møter dermed Japan i morgen dagens finale, kanskje Japan klarer å bryte gjennom den kinesiske mur.

Kvartfinaler Championship division herrer.

Første kvartfinale gikk mellom Kina og Østerrike. I første kamp møttes Ma Long (WR 6) og Robert Gardos (WR 55). Gardos presset Ma Long godt og ledet 2-1, men heller ikke han klarte å gi det kinesiske herrelandslaget sitt første tap i turneringen. Ma Long vant 11-3 i avgjørende. Xu Xin og Fan Zhendong hadde lite problemer å feie Fegerl og Habesohn av banen.

Japan mot Korea var trolig dagens beste kamp. Jeoung Youngsik startet med en seier 11-9 i avgjørende mot Harimoto. I kamp nr 2 startet japanske Jun Mizutani med å lede 2-1 og 8-0 på Lee Sangsu, han klarte derimot ikke å avgjøre settet og tapte 12-14. Derimot viste han hvem som var best i avgjørende og vant 11-7. I tredje kamp slo Jang Woojin japans Kenta Matsudaira før Jeoung Youngsik beseiret Mizutani 3-0. Korea vant 3-1 etter 4 syke kamper med helt ville ballvekslinger.

Dagens desidert største høydepunkt; hjemmenasjonen Sverige møtte England i kvartfinale. Et stort antall svenske fans hadde tatt turen til Halmstad Arena, mot et fåtall engelske fans. Et ubeseiret England var av mange sett på som favoritter da de tidligere slo 3. seedede Japan i gruppespillet. De var helt klart ikke favoritter på tribunen, noe som også spredde seg ned på gulvet og inn i spillehagen. Et sylskarpt og «taggad» Sverige gikk rett i strupen på Paul Drinkhall og England. 3-0 til Kristian Karlsson – matchen var i gang!

Karlsson’s navnebror, med Mattias som fornavn var neste svenske ut. Mot 24-årige Liam Pitchford, som hadde imponerende 8-0 i kvote før denne matchen, ble det langt jevnere. Mattias taper første 12-14 etter å ha hatt settballer. Spillerne følger hverandre tett og tar annet hvert sett, før Mattias bryter trenden og vinner 11-9 i avgjørende. 2-0 Sverige!

Tredje kampen mellom Jon Persson og Samuel Walker ble aldri helt spennende og Sverige imponerer alle og tar hjem seieren 3-0! Dermed møter de Kina 11.00 lørdag 5. mai i semifinalen.

Dagens siste kvartsfinale gikk mellom Tyskland og Brasil. Tyskland som stilte uten en skadet Timo Boll, valgte å sette sin lit til Bastian Steger, Ruwen Filus og Dimitrij Ovtcharov. Brasil, som slo ut Kroatia i en litt over 4 timer lang thriller gjorde ingen forandring i laget sitt. Likevel gjorde de en endring i spillerekkefølge: Gustavo Tsuboi spilte 3’er fremfor Eric Jouti som spilte 2’er. Hugo Calderano var 1’er.

Denne kampen ble litt jevnere enn Sverige – England. Hugo Calderano åpner med å vinne 3-1 over Steger. Før Ruwen Filus utlignet med 3-0 over Eric Jouti. En potensiell nøkkelkamp mellom Dima og Gustavo i tredjematchen. Backhand mot Forehand. Høy mot lav. Vinnervilje mot vinnervilje. To første settene var jevne, der spillerne delte hvert sitt. Før Dima fikk bedre kontroll over spillet og vant komfortabelt 3-1 med 11-3 i fjerdesettet.

Fjerdekampen mellom Ruwen Filus og Hugo Calderano ble utrolig jevn! Hugo ledet 2-1 i sett, men det hjelper lite når Filus vinner de to siste settene 11-9  og kan strekke hendene i været. Tyskland møter Sør-Korea i semifinalen i morgen.

Stjernejakt:


(Hugo Calderano)


(Ryu Seung-min, olympisk mester 2004) 


(Jang Woojin, tidligere junior verdensmester) 


(Gustavo Tsuboi) 


(Gutta fikk hver sin trøye av Bojan Tokic)