I dag ble semifinalene for herrene og finalen for damene spilt. Japan møtte Kina i en spennende damefinale, mens Kina møtte Sverige og Tyskland møtte Sør Korea i herrenes semi. Vi opplevde flere tusen tilskuere i arenaen og mange gode ballvekslinger i verdensklasse.


(Mima Ito mot Liu Shiwen) 

Finalen for damer:

Første kamp var mellom Liu Shiwen (WR 10) mot Mima Ito (WR 7). Første sett gikk til Mima Ito, Liu Shiwen vant de to neste før Mima Ito utlignet. I avgjørende sett fulgte spillerne hverandre før Liu Shiwen fikk en liten luke med to matchballer på 10-8. Etter et par ville forehandsmasher fra Ito stod det plutselig 10-10. Mima Ito klarte også å vinne de to neste poengene og vant 12-10. Japan hadde klart å lage sprekker i den kinesiske mur.


(Mima Ito etter seier mot Liu Shiwen) 

Neste match var mellom Ding Ning (WR 11) og Miu Hirano (WR 6). Ding Ning har vist litt svakhetstegn i løpet av turneringa, men i dag var hun tilbake på sitt beste. Hun vant første sett 11-6 før Miu Hirano økte innsatsen litt. Med høyt tempo og lange ballvekslinger gjorde begge spillerne det de kunne for å vinne. Ding Ning viste seg hakket bedre og vant begge de siste settene med to poeng.


(Ding Ning mot Liu Shiwen) 

Tredje kamp var mellom Zhu Yuling (WR 2) og Kasumi Ishikawa (WR 3). Kasumi spilte bra og gjorde det hun kunne, men Zhu Yuling hadde virkelig dagen og smalt inn alt fra begge sider. Dermed var det lite japaneren kunne gjør for å hindre at Zhu Yuling vant 3-0.


(Kasumi Ishikawa mot Zhu Yuling) 

I fjerde kamp var det Liu Shiwen mot Miu Hirano. Tapet fra tidligere i matchen så ikke ut til å prege Shiwen, som heller bare så ut til å spille enda bedre enn før. De to første settene vant hun 11-6. I siste sett ble det mye jevnere med en 12-10 seier kunne hun og resten av kineserne slippe jubelen løs. Dette ble VM gull nr 21 for Kina sitt damelag. Det er interessant å se at de klarer dette uten å bruke verdenseneren Chen Meng som isteden satt på benken.


(Den kinesiske heiagjengen) 

Jonas og Anders klarte å plassere seg midt i den kinesiske heiagjengen under kampen. De ble dermed vitne til de tradisjonelle heiaropene til Kina. Med to faste «heia-ledere» klarte de å lage bra med liv på tribuna. De endte også opp med å sitte rett ved siden av Executive vice president i ITTF Shi Zhlhao.

Semifinaler for herrer:

Dagens første semifinale var mellom hjemmenasjonen Sverige og Kina. Kina har enda ikke tapt en eneste singelkamp i årets VM og har ikke tapt en lagkamp i VM siden de tapte mot Sverige i 2000. Hallen var nesten helt full under kampen, der selvfølgelig fleste parten var hjemmetilskuere som håpet på en reprise fra 2000. På tross av kjemping og heiing klarte Sverige aldri å legge ordentlig press på Kina og Kristian var den eneste som vant et sett, da han tok andre settet mot Fan Zhendong. Kina vant dermed 3-0 og er klare for nok en finale. Herrelaget har også 20 gull før dette mesterskapet og kan i likhet med damene ta sitt 21 VM gull i lag.

Den andre semifinalen skulle bli veldig mye mer spennende. Førsteseedede Tyskland møtte 5 seedede Korea som imponerende slo Japan i kvartfinalen. Første kamp var mellom Lee Sangsu (WR 8) og Patrick Franziska (WR 24). Franziska tok første settet før Lee Sangsu tok tre strake og vant 3-1.


(Patrick Franziska mot Lee Sangsu) 

Neste kamp var mellom Timo Boll (WR 2) og Jeoung Youngsik (WR 53). Boll vant første sett 12-10 før Youngsik vant neste 12-10. De to siste settene hadde Boll full kontroll og vant 11-4 og 11-5. 1-1 i kampen før Dimitrij Ovtcharov (WR 3) møtte Jang Woojin (WR 41). Ovtcharov har ikke vært helt i form denne turneringen, og denne kampen var ikke noe unntak. Jang Woojin vant ganske greit 3-0 og det står 2-0 til Korea.

Tyskland har kniven på når Timo Boll skal ut mot Lee Sangsu. Sangsu starter best og vinner første sett 11-9. Boll svarer med å vinne 11-8, før Sangsu spiller ekstremt bra og vinner 11-3. Korea er dermed ett sett unna å vinne over Tyskland. I fjerde sett følger spillerne hverandre hele veien, men Boll vinner til slutt 13-11! I avgjørende sett spiller Boll seg fram matchball på 10-9. Lee Sangsu får en nettruller og utlikner til 10-10, før han bommer på serve og gir Boll nok en matchball. Denne ballen blir blant kampens beste og etter en fin loop mot loop duell kan Timo Boll feire seieren.


(Timo Boll etter seieren mot Lee Sangsu) 

I siste og avgjørende match spillte Franziska mot Jeoung Youngsik. I løpet av kampen ble det helt vilt mange gode ballvekslinger og begge spillerne spilte opp mot sitt beste. Franziska vant de to første settene 11-6 og 11-8 før han gikk på en aldri så liten kollaps og tapte 11-4. Youngsik spilte godt og fortsatte i starten av fjerde sett og ledet hele 8-4. Franziska hentet opp til 9-8 og øynet seieren for Tyskland. Youngsik vinner et poeng til og stillingen blir 9-9. Franziska klarer å vinne to poeng til og Tyskland er klare for finale mot Kina.


(Tyskland med en ellevill feiring)