Siste VM-dag er unnagjort og i dag spiltes kun finalen for herrene. VM har vært en stor opplevelse og vi har lært mye om både med tanke på hva spillerne gjør og hvordan turneringen arrangeres. Norge har mye å lære på begge områder og vi håper at norske spillere og leder også har fått med seg lærdom fra mesterskapet.


(Ma Long mot Timo Boll) 

Finale for herrene:

Før finalen startet var det diverse show:


(Hyllest til de frivillige som har vært med under VM) 


(Danseshow) 


(Trommeoppvisning) 

Kina møtte Tyskland i herrefinalen. Dimitrij Ovtcharov har ikke vært i form under dette mesterskapet og spilte derfor ikke finalen, dette har svekket det tyske laget betydelig. Første kamp var mellom Ma Long og Timo Boll, og var på papiret den kampen Tyskland hadde sjans til å vinne. Ma Long tok første settet greit før Timo Boll skaffet seg en 7-4 ledelse i sett nr 2. Ma Long tar 5 poeng på rad og leder 9-8. På denne stillingen får Timo Boll en vanskelig nettruller på seg som han redder og avgjør neste ball med en backhandsmash. Dette hjelper lite når Ma Long tar to strake poeng og vinner 11-8. Han vinner også neste sett og vinner dermed 3-0.


(Fan Zhendong mot Ruwen Filus) 

Neste kamp var mellom Fan Zhendong og Ruwen Filus. Forrige gang de møttes ble det veldig jevnt. Denne gangen ble det ikke det. Fan Zhendong styrte spillet og var veldig offensiv og vant ganske greit 3-0. Siste kamp var mellom Xu Xin og Patrick Franziska. Her imponerte Franziska med å faktisk vinne første sett 11-9. I sett nr 2 hadde han også ledelsen hele veien og ledet 8-4 og 9-6, men måtte dessverre gi tapt med 10-12. Etter dette ble Xu Xin hakket for stor og vant de to neste settene. De kinesiske herrene tok dermed også sitt 21. VM gull (samme som damene) og det uten å tape en eneste singelkamp. De er fortsatt i en klasse for seg.


(Kina feirer VM-gull) 

Oppsummering:

Bordtennis VM har vært en veldig fin opplevelse utenom det vanlige. Absolutt hele uka har det vært mange kamper på veldig høyt nivå. For vi som er veldig interesserte har det faktisk vært for mange bra kamper til at man kunne få med seg alt man ville. Vi har sett på bordtennis i rundt 12 timer hver dag og spillerne har virkelig levert god underholdning hele uka. Det har vært veldig lærerikt å se på hvordan de beste spillerne forbereder seg til og gjennomfører kampene sine. De er dypt konsentrert, fokuserer på arbeidsoppgaver og fighter på hver ball. Det er veldig sjeldent spillerne tydelig viser irritasjon og aggresjon, stort sett tenker de bare videre framover.

I løpet av uka har vi vært så heldige å møte på mange kjente bordtennisprofiler, ikke bare spillere, men også ledere og andre tillitsvalgte. Om man ønsker å knytte kontakter med bordtennisverdenen er dette stedet man vil være. Her samles alle de ivrigste bordtennisentusiastene fra hele verden. En ting vi har lagt merke til er at de aller fleste er veldig imøtekommende og slår gjerne av en prat om bordtennis.

Vi vil gi en stor takk til arrangørene for å gjennomføre dette mesterskapet på en god måte. Det krever ekstremt mye arbeid og involverer mange personer. De har klart å lage gode rammer rundt alle kampene, og har gitt spillerne gode muligheter til å forberede seg godt til kampene. Akkurat denne biten har norsk bordtennis en del å jobbe med. Arenaen var veldig fint pyntet og passet bra til dette mesterskapet. De hadde 3 spillerhaller med totalt 24 bord og en treningshall med 6 bord i samme bygg. 50 meter unna lå hovedtreningshallen med 34 bord. Å måtte ha slike idrettsanlegg for å arrangere dette er en stor utfordring for å finne gode arrangører til slike mesterskap. Slike idrettfasiliteter finnes vel knapt i Norge.

De norske jentene kom på 3. plass i gruppa si etter 3-0 seier mot Sri Lanka og Maldivene, 1-3 tap mot Wales og 0-3 tap mot Bosnia-Hercegovina. I sluttspillet slo de Kazakstan 3-1 før de i kvartfinalen (i divisjon 3) tapte 0-3 mot Malaysia. Malaysia og Indonesia kom på de to øverste plassene og rykker dermed opp til 2. divisjon ved neste lag VM. Norge havnet på plassene 53-56. Vi har et ungt jentelag som har gode muligheter til å forbedre seg i årene som kommer. Mange norske har tatt turen innom og heia på jentene og totalt har vel over 80 nordmenn vært tilstede. Vi fikk også besøk av Rune-Tribune den ene dagen som fikk ordentlig futt i heiagjengen vår.

Med dette vil B-72 redaksjonen, ved Anders og Jonas, takke for et fint VM!