Under følger en rapport fra Rebekka om hvordan profftilværelsen er i Linz

Det har nå gått litt over en måned siden jeg flyttet til Linz i Østerrike. Linz er en relativt stor by med ca. 194 000 innbyggere, og med et fint bysentrum.

Jeg bor i en leilighet sammen med to andre jenter som også flyttet hit denne sesongen. En fra England og en fra Russland. Leiligheten ligger et stykke unna hallen vi trener i, så offentlig transport blir godt brukt.

Jeg trener i en hall som heter Lissfeld Sportpark, som i tillegg til en bordtennis hall, også blant annet har tennisbaner, minigolf, en innendørs skatepark og en restaurant. Hallen jeg trener i er bra standard, med rødt gulv og bra bord.

Jentene jeg trener med er en kjempebra gruppe med spillere fra mange forskjellige nasjoner. Alle på det østerrikske seniorlandslaget for damer trener og bor her, i tillegg til mange andre seniorspillere. Noe jeg merket veldig godt når jeg kom hit er at intensiteten er mye høyere på treninger enn det jeg er vant til hjemme i Norge. Det er færre bom, og konsentrasjonen må være på topp hele treningen.

Vi trener to pass mandag til fredag, der hver økt er 2,5timer. På onsdager har vi felles fysisk trening med en fystrener fra kl. 11.00-12.00/12.30. Helger er det ingen organisert trening, så da hviler man eller trener fys/ egen ordning med bordtennis.

Ellers er det en del helger som kommer til å gå til seriespill og turneringer. Før treningene er som regel alle på plass i hallen 10-15min før for å få tid til å tøye før vi begynner oppvarmingen. Treningene her består mye av fotarbeid for å bli raskere, og vi kjører alltid fire øvelser der hver øvelse er på 10minutter. Her er det også vanlig at man etter trening kjører litt ekstra, enten om det er å spørre treneren om kinatrening, som han alltid sier ja til hvis han har tid, servetrening eller litt fys. Hovedtreneren her er Zsolt Harczi som kommer fra Ungarn. Den østerrikske landslagscoachen til damelaget er også ofte på mange av treningene for å følge opp spillerne sine, men gir også mange gode tips til alle i gruppa.

En vanlig dag kan se sånn her ut:

07.00 – stå opp, spise frokost
08.30-11.00 – trening
Pause – spise lunsj
15.00-17.30 – trening
Middag – netflix ?

Denne uken er også seniorlandslagene til Russland og Romania her for å forberede seg til EM som spilles neste uke, så det er mange gode spillere på plass.