Årets ungdoms EM spilles i Ostrava i Tsjekkia og B-72 har med Martine Toftaker og Rikke B. Skåttet, begge spiller på damer junior laget. Med seg på laget har de også Lisa Marie Lange fra Fokus.

 

I lagklassen spilte de i gruppe J, der de gjorde sakene sine bra og vant hele gruppa etter 3-1 seier mot Danmark og 3-0 seire mot Bulgaria og Latvia. For å komme seg til en 1/8 finale og kjempe om de 16 øverste plassene måtte de slå Croatia i en playoff kamp. Der startet Martine (ER U18 78) mot Marta Vukelic (ER U18 32). Martine vant første sett men måtte så vidt se seg slått i de tre neste. Deretter skulle Rikke (ER U18 54) ut mot Klara Bardac (ER U18 50). Dette ble en veldig jevn kamp, med Rikke trakk det lengste strået og vant 11-7 i avgjørende. Lisa (ER U18 188) følger opp med en fin 3-1 seier mot Zara Ilic (ER U18 205). I 4. kamp spilte Rikke mot Marta. Etter en god start med 2-1 ledelse til Rikke, ble Marta for god og det endte med 3-2 tap. Avgjørende kamp mellom Martine og Klara! Martine starter godt og vinner de 2 første settene. Bare ett sett unna 1/8 finale! Klara setter inn et ekstra gir og kjemper seg til seier de to neste. Avgjørende sett, avgjørende singelkamp i en veldig avgjørende lagkamp og spillerne spiller seg fram til 10-10! Kan det bli mer spennende? Martine vinner de to neste poengene og jentene kan slippe jubelen løs. 1/8 finale i EM er sjelden kost for de norske spillerne og er noe å være godt fornøyd med.

I 1/8 finalen ble hjemmelaget Tsjekkia motstanderne, der alle spillerne var ranket topp 50 for U18 i Europa. Som forventet ble Tsjekkia for gode, men Martine kom til avgjørende sett mot Zdena Blaskova (ER U18 3) og Lisa tok sett mot Gabriela Stepanova (ER U18 34). Gode prestasjoner mot veldig gode spillere. I videre plasseringsspill ble det 1-3 tap mot Serbia, 3-1 seier mot Nederland og 2-3 tap mot Sverige. Dette endte til slutt med en 14 plass i lagspillet, noe som er et av de aller beste resultatene Norge har hatt i EM, og klart bedre enn fjordårets 28. plass. Vi gratulerer jentene med et godt resultat og ønsker dem lykke til i singel, double og mix som starter i morgen.