B-72 ble stiftet i 1972, derav navnet Bordtennisklubben av 1972 (B-72), nærmere bestemt 4 april 1972.

Klubben ble startet i kjelleren hos bygningssjefen i Lørenskog, Fredrik Christian Moen som bodde på Løken i Lørenskog.  Sammen med ham var vedlikeholdsjef i kommunen, Tore Kraft og Hilmar Bjerkli.  De første spillerene var Arne Christian Moen, Pål Kraft og Sverre Bjerkli. Klubbens første trener het Tom Jacobsen. Klubben trente på Løkenåsen skole.

I 1974 startet B-72 med nybegynnertreninger med Halvor Aarås som ansvarlig. Der  begynte spillerer som Jon Olav Haugen, Harry Nilsen og brødrene Gustavsen. Etter hvert kom Ingmar Bjørkmann. Disse var med å prege norsk bordtennis i mange år framover. B-72 kom til å prege norsk bordtennis tidlig, allerede i 1978 vant Jon Olav Haugen og Geir Gustavsen NM-gull i klassen Junior double, i 1980 ble det NM-gull i Gutter lag, før Tom Johansen i 1982 ble klubbens første Norgesmester i Herrer singel. Samme år tok herrelaget klubbens første seriemesterskap for lag, dog uten Tom Johansen, som da spilte for en svensk klubb.

Av 80-åras store spillere kan nevnes brødrene Geirr og Morten Gustavsen, Eivind Onsum, Harry Nilsen og Jon Olav Haugen. Deretter fulgte Kenneth Strøm med hele 4 NM-gull på rad. På jentesiden lyktes det ikke å få frem den nødvendige bredde/topp, men Laila Mani er et hederlig unntak med to NM-gull i Damer Jr. double 1982 og 1983.

B-72 har helt siden oppstarten hatt en god organisasjon,  med viktige nøkkelpersoner i styrevervene. Odd Gustavsen dro det hele igang, og innehar selv idag verv innen ITTF.  Året 1988 ble en milepæl for klubben, som den første norske bordtennisklubb som fikk egen hall. Dette mye takket være Svenn-Erik Nordby, som senere ble ansatt som generalsekretær i Norges Bordtennisforbund. At klubben fikk sin egen hall, betydde mye for for ytterligere rekruttering, og ikke minst for det gode miljøet – som har alltid har vært en av årsakene til at så mange har kommet til klubben vår.

Etter 1990 fulgte en ny generasjon bestående av yngre, lovende spillere som skulle satse 100% på bordtennis, og guttelaget som vant NM i 1991 bl.a. med Geir Erlandsen og Raymond Gonzales tok medaljer på løpende bånd. I 1994 tok disse to sammen med Frode Grini gull i NM lag. Av andre NM-medaljører i denne generasjonen kan nevnes Glenn Larsen, Tor Egil Pettersen og Joachim Sørensen.

Etter at både Geir Erlandsen og Raymond Gonzales utvandret / byttet klubb gikk det noen år før vi endelig nådde de store høyder igjen, og nå med en ny gjeng yngre, talentfulle spillere som tok for seg NM-medlajer i yngre klasser, Arne Marino Aarås, Eric Berner, Ørjan Müller og Nils Haugland som alle vant singelgull. Det tok seg etterhvert også kraftig opp på damesiden i B-72, og det ble kongepokaler til både Stine Haga og Marthe Nilsen. Anna Berner står også som tidenes mestvinnende yngre spiller, med 19 NM gull før fylte 19 år.

Et foreløpig høydepunkt i B-72s historie er Seniorlagets sluttspillfinale i 2001 med seier over erkerivalen Fokus i en fullsatt B-72 hall, av mange betegnet som «århundrets finale»! Seieren kom etter klubbens nye storsatsning fra 1999 med ansettelse av heltidstrener fra Sverige, og med en ny og spennende kineser i laget, Zhang Miao. Finalen ble avgjort i siste enkeltkamp, i siste sett med to poengs margin. Glenn Larsen fikk æren av å slå inn matchballen etter å ha reddet flere matchballer.

I dag fremstår B-72 som Norges ledende klubb med stor bredde i både senior-og junioravdelingen. Klubben har over 100 medlemmer, har eliteserielag i både dame og herreserien, i tillegg til lag i hele seriesystemet inkludert yngre lag. Barne og ungdomsarbeidet er like viktig som elitesatsningen, og det overordnede mål er at klubben skal være et engasjerende tilholdssted for store og små som vil spille bordtennis i et trygt og rusfritt miljø!