Få dager igjen til EM starter i Portugal, fredag 14. juli. På tross av at et par av våre beste spillere av forskjellige grunner ikke kunne delta, stiller Norge med en sterk tropp. Vi har gode sjanser til å komme langt i flere klasser, og har et lite håp om å ta en medalje.

Forberedelsene har bestått av diverse treningssamlinger i England, Sverige, Tsjekkia, Polen, Irland og Norge, i tillegg til et par internasjonale turneringer. Spillerne er godt forberedt for årets høydepunkt, og med flere gode internasjonale resultater i bagasjen, er det gode muligheter for å komme langt. Turneringen starter med 5 dager lagspill etterfulgt av 5 dager med de individuelle klassene.

På Herrer Junior laget spiller:
– Adrian Wetzel – Ranket nr 128 i Europa i Juniorklassen (ER U18 128)
– Sondre Grindheim Berner (ER U18 122)
– Finn Vetvik (ER U18 64)
Alle spillerne har hatt en veldig god utvikling denne sesongen. Sondre fikk blant annet 3. plass i singel i Senior NM og Adrian ble norgesmester i Herrer Eldre Junior singel. I tillegg var begge guttene med på B-72 sine lag som tok gull i Junior lag og sølv i Herrer Senior Lag. Internasjonalt har de hatt noen veldig gode enkeltkamper der de har slått veldig gode spillere, men de sliter med å ha et høyt stabilt nivå. Treffer de toppformen kan de komme langt, både i lag og singelspill. Finn tok en strålende 3. plass i Nord Europeisk mesterskap for et par uker siden, i tillegg har han gode nasjonale resultater, spesielt i double. Han blir en fin 3. mann på laget.
Laget spiller i nivå 2 og har Ungarn, Kypros og Estland i gruppa si. Med godt spill kan de fint ta gruppeseieren og være med å kjempe om de øverste plassene i divisjonen.

Damer Junior laget består av:
– Maja Haugen Gjelle (ER U18 69)
– Rebekka Carlsen (ER U18 61)
– Nora Bagner Nilsen (ER U18 108)
– Sarah Horgen (ER U18 143)
Denne gjengen av jenter født i 99 har vært dominerende i norsk jente- og damebordtennis i en årrekke. De har mange NM gull i alle aldersklasser, blant annet et par kongepokaler. Internasjonalt har de også oppnådd flere gode resultater. Som kadetter kom de til 1/8 finale i EM for 3 år siden, og i fjor sikret de opprykk til Nivå 1. Dette blir siste sjansen deres til å gjøre det ordentlig stort i Ungdoms EM. Tidligere denne sesongen har flere av spillerne gjort gode internasjonale resultater. Blant annet Rebekka som fikk 2. plass i singel i en ITTF turnering i Belgia der hun også fikk 2. plass i double sammen med Maja. Dette er et av de beste norske resultatene noen sinne. Maja stakk av med alle mulige singeltitler i NM (Senior, Junior og Eldre Junior) denne sesongen, med de andre jentene på laget hakk i hæl. Alle jentene har slått spillere i europatoppen, og er et godt og jevnt lag. Om alle spillerne treffer formtoppen samtidig kan de være med i medaljekampen i lag. Først må de komme seg helskinnet ut av gruppespillet der de møter Russland, Sverige og Belgia. Det er tøffe motstandere, men de er fult mulige å slå.


Kadett gutter:
– Borgar Haug (ER U15 18)
– Henrik Bagner Nilsen (Uranket)
– Fredrik Buringrud Langen (Uranket)
Alle guttene er  siste års kadettspillere. Borgar har de siste sesongene utmerket seg både nasjonalt og internasjonalt. Han har vunnet flere internasjonale turneringer denne sesongen. Han vant singel i 6 nasjoners turneringen for noen uker siden. Sammen med sin makker Owen Cathcart fra Irland har han vunnet double i to ITTF turneringer (Belgia og Spania) samt lag i Belgia. Han er ranket topp 20 i Europa for kadetter og har muligheter til å komme veldig langt. Henrik og Fredrik debuterer i EM sammenheng. De har hatt en god utvikling og har vist at de kan slå gode spillere. Henrik spilte veldig godt i 6 nasjoners turneringen der han var få poeng unna å vinne pulja si i singel. Fredrik ble for to uker siden Nordeuropeisk mester i singel. Laget er antatt blant de beste lagene i nivå 2, og kjemper for å rykke opp til nivå 1. De møter Litauen, San Marino og Luxemburg i gruppespillet.

Kadett jenter:
– Katarina Wetzel (ER U15 39)
– Akshaya Vimalasenan (Uranket)
Begge jentene har igjen et år i kadettklassen og er begge debutanter i EM. Katarina var tatt ut til fjordårets EM, men måtte stå over pga skade. Martine Toftaker skulle egentlig spille i år, men pådro seg et tretthetsbrudd i foten under forberedelsene. Dermed kom Akshaya med isteden. Katarina er bak Borgar den høyeste rankede spilleren Norge har i sin klasse. Denne sesongen har hun blant annet tatt bronse i singel i Senior NM, 3 gull i NM for yngre og vunnet kadett singel i Linz Youth Open. I tillegg til dette har hun spilt flere gode turneringer og slått flere spillere topp 50 i verden i sin klasse. Akshaya har spilt flere turneringer på landslaget denne sesongen og har vunnet flere kamper. Hun oppnår trolig ingen store resultater i dette mesterskapet, men det vil være en god erfaring. Hun kan også ta et par fine skreller i løpet av turneringen.

Selv med en svekket norsk tropp er det mange gode muligheter i dette EM. Våre største sjanser er i Damer Junior Lag, Borgar i Singel og Double, Rebekka og Maja i Damer Junior Double og Borgar og Katarina i Mixdouble. Det er ikke helt utenkelig at vi tar en ny historisk EM medalje. 

Vi kommer til å kjøre løpende oppdateringer her og på facebook. For fullstendige resultater på ETTU sin side se her
Det kommer også til å være livestreaming fra mesterskapet på http://www.laola1.tv/