(Skrevet av Aksel og Torstein) 

Lia Kixen poker

Helgen 10.06 til 12.06 var det duket for turnering for de åtte B72-spillerne bestående av Aksel, Anders, Fredrich, Frøydis, Jonas, Marius, Sander og Torstein. De så frem til en 5timers svett biltur med stillestående kø og overfull bil, fredag ettermiddag. Men det må til når sesongens høydepunkt står for tur, den ettertraktede og tradisjonsrike turneringen Lia Kixen. Lia Kixen som tiltrekker seg internasjonale spillere og som uoffisielt blir kalt for minibord-mekka.

Etter 5 lange, samt hyggelige timer i bil, var vi fremme i Vikhallen der vi skulle overnatte og spille dagen etter. Det tok ikke lang tid før analysen og matchforberedelsessamtalen var i gang, dog mer relatert til åpningskampen i fotball-EM enn til bordtennis. Samtlige spillere trakk etter hvert ned i hallen for å få inn stabiliteten på mini-bordet, viktig å få inn en følelse for spilleforholdene.

På morgen neste dag sto alle spillere opp og gikk de lange 20meterne til bordtennisgulvet for å slå inn. Enkelte hadde også lagt inn en «rolig» morgenjogg mens de andre spiste frokost, og disse grundige forberedelsene fikk resultater når matchene startet.  Samtlige spillere startet i klassen Herrer Eldre Junior, der Anders presterte best med en sterk tredje plass, personlig trener Linstad skal ha sagt at nøkkelen til suksess hadde ligget i Brennhagen’s signaturøvelse, morgenkrypingen. Herrer junior, som ble spilt på ettermiddagen samme dag presterte Marius sterkt og vant klassen!

Senere på kvelden var det prestisje, når Norge presentert av samtlige i B-72 og Danmark presentert av B-75 samlet seg i en symbolsk pokermatch, hvor forhåndsfavoritten Aksel vant med Frøydis hakket bak, mens taperne ble Anders og Fredrich samt to dansker som måtte gjennomføre en pinlig straff dagen etter, spør Anders for detaljer …

Den neste morgenen var double først på programmet der alle spillerne våre var påmeldt. Jonas og Anders tapte en nervepirrende finale som endte med 12-14 i skilje.

Senere den dagen ble det også spilt Herrer C og Herrer A, der det var mye bra spill fra samtlige spillere. Marius spilte seg helt opp til en semi-finale i Herrer C, der han måtte gi tapt i femte og avgjørende sett.

I Herrer A klatret både Anders og Jonas opp til hver sin tredje plass etter en rekke godt spilte kamper.

Helgens høydepunkt var selvfølgelig minibordturneringen her ble det en del stang ut for en del av spillerne våre, men også noen gode resultater. Fredrich og Marius var de som gjorde det best av B-72erne og kom på hver sin 5.plass. Fredrich hadde i 8.delsfinalen slått ut Kristoffer Esketveit som tidligere har vunnet turneringen mange ganger. I kvarten røyk Fredrich ut mot Kristian Trydal som til slutt vant hele turneringen. Aksel hadde en jevn kamp mot Per Andre Flåten i 8.dels som dessverre endte med tap 11-8 i avgjørende. Anders røyk også ut i 8.dels finale mot vinneren for to år siden Kenneth Zeiffert. Anders hadde 10-8 og 2-0, men etter mange jevne ball vekslinger og «et par» griseballer imot ble det tap de tre siste settene 18-16, 14-12 og 11-9. I kvartfinalen var det Marius sin tur mot Zeiffert noe som også ble en 5 setts thriller som også endte med 11-9 tap i avgjørende.

Etter dette gjorde vi oss klare for hjemreisen og gjorde oss forberedt både fysisk og psykisk for den lange hjemreisen. Baggene ble stappet i bagasjelokket, i baksetet og i forsetet. Til tross en lang og slitsom helg var det god stemning hele veien tilbake til Lørenskog.